FOTO Asasinarea liderului din galeria echipei Partizan Belgrad şi legăturile ultraşilor cu cartelurile de droguri

FOTO Asasinarea liderului din galeria echipei Partizan Belgrad şi legăturile ultraşilor cu cartelurile de droguri

Asasinat la Belgrad FOTO Informer.rs/Novisti.rs

Ljubomir Markovici, supranumit “Kic”, liderul facţiunii Alcatraz al suporterilor clubului Partizan Belgrad, a fost asasinat în stil mafiot.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO
Ljubomir Markovici (39 de ani), supranumit "Kic", liderul grupării "Alcatraz" din galeria echipei de fotbal Partizan Belgrad, a fost lichidat într-o benzinărie din capitala Serbiei. Ucigaşul a tras numai puţin de şase gloanţe în Markovici.

Ultimele gloanţe au fost trase de la distanţă mică, în cap, atunci când “Kic” era deja inconştient. 
 
Ljubomir Markovici era unul din suporterii sârbi condamnaţi la închisoare pentru uciderea francezului Brice Taton, în 29 septembrie 2009, înaintea meciului de la Belgrad dintre Partizan şi FC Toulouse. 
 
El a fost condamnat în prima instanţă la 30 de ani de închisoare, dar în apel pedeapsa i-a fost redusă la 13 ani şi a fost eliberat condiţionat după opt ani, în 2017.


FOTO Sportsport.ba
 
Conform presei de la Belgrad, Ljubomir Markovici a dorit să formeze o grupare nouă în peluza stadionului pe care joacă Partizan - aceasta urmând să fie patra facţiune din galerie Grobari, şi să preia controlul unui număr mare de fani. Făcând acest lucru, el a intrat în conflict cu puternicele carteluri de droguri din Belgrad, care au “soldaţi” în rândul suporterilor echipei Partizan.

FOTO Informer.rs
 
Markovici a ieşit de la o sală de sport, unde a jucat fotbal cu prietenii. A observant că este urmărit şi a încercat să fugă într-o benzinărie. A fost lichidat într-un stil clasic mafiot, de un asasin bine pregătit, care purta o mască de silicon pe faţă. După ce şi-a făcut treaba, ucigaşul a plecat cu un BMW X5, fără plăcuţe de înmatriculare.

FOTO Informer.rs
 
Uciderea lui “Kic” a fost surprinsă de numeroasele camere de supraveghere ale benzinăriei.
 
Anchetatorii ştiu că în spatele acestei execuţii se ascunde controlul asupra distribuţiei de droguri în capitala Serbiei. Nu mai e niciun secret că un număr mare de ultraşi din cele trei facţiuni ale galeriei Grobari sunt implicaţi în traficul de droguri. Aceşti supotreri răspund direct liderilor facţiunilor, care la rândul lor se află sub controlul cartelurilor de droguri.


FOTO Novosti.rs
 
După ce a ieşit din închisoare, în 2017, “Kic” a încercat să formeze o a patra facţiune, formată din fani nemulţumiţi din toate cele trei grupări existente. Făcând acest lucru, urma să preia mai mulţi traficanţi de droguri. 
 
Markovici, practicant de kick box, s-a temut pentru viaţa lui, astfel că purta mereu o armă cu el. Nu a apucat să folosească pistolul în momentul atacului, asasinul fiind mult mai rapid. 


FOTO Novosti.ro
 
„Kic” a lăsat în urma sa o soţie şi un copil de doi ani. 

FOTO Novosti.rs
 
Ljubomir Markovici a fost lichidat într-o manieră similară cu un alt lider al galeriei echipei Partizan, Aleksandar Stankovici (29 de ani), în anul 2016. Acesta a fost împuşcat în centrul Belgradului. Atacatorii care au tras focuri de armă dintr-un BMW nu au fost prinşi niciodată. 
 
Stankovici era liderul grupării “Janjiciara” şi a fost doar o altă victimă a războiului dintre traficanţii de droguri de la Belgrad.
 
În 2015, Alexandar Joksici (34 de ani), lidrul grupării „Jang bojs”, a fost executat, tot în stil mafiot, pe o stradă din Belgrad, iar în 2016, Alen Kostici (31 de ani), unul din conducătorii grupării „Zabranjenih” a fost ucis. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: