FOTO Filarmonica Banatul, concert în trenul Timişoara-Vârşeţ şi în gara oraşului din Serbia

FOTO Filarmonica Banatul, concert în trenul Timişoara-Vârşeţ şi în gara oraşului din Serbia

Concertul muzicienilor de la Filarmonica Banatul în drumul spre Serbia Foto: Ştefan Both

Muzicienii Filarmonicii Banatul nu se dezmint şi continuă concertele în spaţii neconvenţionale. De această dată, o orchestră de nouă persoane, a susţinut un concert inedit în trenul internaţional Timişoara-Vârşeţ

Ştiri pe aceeaşi temă

Nici bine nu s-au stins ecourile de la superbul concert susţinut de Filarmonica Banatului pe podul de la Porţile de Fier I, care leagă România de Serbia, peste Dunăre, că muzicienii timişoreni au ieşit din nou din Sala Capitol.

De această dată, s-au îmbarcat în trenul internaţional Timişoara-Vârşeţ, pentru un concert de Ziua Cooperării Europene. Un quartet de corzi şi un quintet de suflători au întreţinut atmosfera în trenul care a plecat din Gara de Nord. 
 
“Mica serenadă”, de Mozart, “Oci ciornie”, “Por una cabeza”, de Gardel, tangouri, Jenis Jopplin şi jazz-ul suflătorilor s-a auzit până la vama Stamora Moraviţa. Aici muzicienii cu instrumentele de alamă au coborât din tren şi au pus de un mic recital pentru poliţiştii de frontieră. 

Staţia finală a fost Gara din Vârşeţ. Chiar în sala de aşteptare s-a improvizat scena pe care au continuat concertul cei de la Filarmonica Banatul, în prezenţa oficialităţilor din Serbia, în frunte cu consulul României de la Vârşeţ.

“A fost o bucurie că am putut cânta, chiar dacă avem un program foarte încărcat. Am văzut că am oferit o bucurie mare şi călătorilor din tren, cât şi celor din gara de la Vârşeţ. Vestea bună este că am stabilit cu cei din Serbia ca la anul să avem un concert în aer liber, în centru Vârşeţului”, a declarat Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Evenimentul a fost organizat de Secretariatul Tehnic Comun al Programelor IPA de Cooperare
Transfrontalieră România-Republica Serbia. Programul în cadrul Zilelor Cooperării Europene continuă, astăzi, în centrul oraşului Vârşeţ, cu un concert cu trupa Pasărea Colibri, iar apoi cu trupa locală The Frajile. 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările