FOTO Identificarea românilor decedaţi pe autostrada din Ungaria se face cu greu. TIR-ul care a provocat accidentul transporta produse de curăţat toalete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma accidentului de pe autostrada M5 din Ungaria, din apropierea localităţii Balastya, nu departe de frontiera cu Serbia, au murit şapte persoane. Patru dintre ele erau de naţionalitate română.

GALERIE FOTO


Procesul de indentificare a persoanelor care au decedat în accidentul din Ungaria continuă. Singurele certitudini sunt legate de cele patru persoane din România. 

„Identificarea victimelor se desfăşoară cu dificultate. Nu va fi uşor de stabilit identitatea persoanelor, probabil că mai avem nevoie de două-trei zile. Ştim că una dintre maşini era din România, chiar dacă nu au rămas documente întregi. A ars practic totul. Cu toate astea, am putut vedea numărul de înmatriculare de la maşină . Vă daţi seama că amănunte despre identitate nu vom putea oferi, pentru că am încălca anumite legi. Nu avem nicio informaţie legată de cea de-a doua maşini, care era înmatriculată în străinătate, dar nu am putea spune de ce naţionalitate erau persoanele. Vă cerem răbdare. Vă vom informa îndată ce avem informaţii noi”, a declarat pentru Adevărul.ro, Szilvia Szabó, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie din Judeţul Csongrád.
 

Imagine indisponibilă


 

Luni dimineaţa, în jurul orei 2.30, un camion din Serbia se îndrepta către Budapesta, pe autostrada M5. În apropierea localităţii Balastya, TIR-ul a rupt parapetul dublu dintre sensurile de mers, a intrat pe contrasens şi a lovit două maşini care circulau regulamentar în direcţia Szeged. Cele două maşini au luat foc, la fel şi TIR-ul. Toate persoanele din maşini au murit în flăcări, însă şoferul camionului a scăpat doar cu câteva zgârieturi. 

Poliţia maghiară a anunţat că TIR-ul sârbesc transporta produse de curăţat toalete şi că cel mai probabil accidentul s-a produs din cauza unor probleme tehnice.

Imagine indisponibilă

Cele două maşini care circulau regulamentar s-au izbit de remorca TIR-ului şi au luat foc. Poliţiştii au găsit în autoturismele făcute scrum şapte cadavre arse. 

Din primele informaţii oficiale ale poliţiştilor din judeţul Csongrad, una dintre maşini, o Skoda, era înmatriculată în România. În maşina respectivă a călătorit o familie cu doi copii. 

Pentru că persoanele nu puteau fi identificate, procurorii au pus cifre în dreptul cadavrelor. Victimele din a doua maşină nu au putut fi identificate. Se ştie doar că maşina era înmatriculată în Olanda, însă în unele comentarii de pe forumuri s-a lansat deja indeea că şi respectivele persoane erau de cetăţenie română care trăiau însă în occident. 

Imagine indisponibilă

Autostrada M5 a fost închisă în totalitate, pe ambele sensuri, pentru mai multe ore. 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Urgenţă din judeţul Csongrad au decretat „cod roşu” de intervenţie, la faţa locului a fost adus şi un laborator mobil. 

Consulatul General al României la Szeged a anunţat că urmărşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul de pe autostrada M5. Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la identitatea persoanelor implicate, pe care urmează să le transmită mai departe Ministerului Afacerilor Interne. 

Imagine indisponibilă


 

„Consulatul General al României la Szeged urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 28 octombrie 2019, în regiunea Csongrad, accident soldat cu decesul a patru cetăţeni români.

Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea persoanelor implicate şi circumstanţele producerii accidentului.

Până la acest moment, oficiul consular nu a fost notificat de către autorităţile locale cu privire la alte victime de cetăţenie română. Menţionăm că ancheta este în curs de desfăşurare.

Totodată, la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Szeged monitorizează cu prioritate situaţia şi sunt în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară in limita prevederilor legale”, a transmis, pentru Adevărul, biroul de presă al MAE.

Imagine indisponibilă

MAE a anunţat că este pregătit să acorde asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor de eliberare a documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Citeşte şi:

UPDATE O familie cu doi copii din România, victimă într-un accident teribil pe autostradă din Ungaria. Şapte persoane au ars de vii

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite