FOTO A început construcţia „Autostrăzii gazului“ BRUA, unul din cele mai mari proiecte de infrastructură din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Timiş beneficiază de unul dintre cele mai mari proiecte de insfrastructură din România. Transgaz a început lucrările de montaj la primele conducte din proiectul BRUA, pe şantierul din zona Recaş.

GALERIE FOTO

În judeţul Timiş se află una dintre cele cinci organizări de şantier, la Recaş, în timp ce la Lugoj se va realiza un depozit unde să se păstreze temporar ţevile folosite la realizarea gazoductului. 


Compania turcă Toscelik Spiral Boru Uretin Samayi a livrat deja primele conducte, în baza unui contract în valoare de aproape 127 de milioane de euro. 

După semnarea contractelor, Transgaz au început lucrările la realizarea conductei BRUA pe teritoriul României, un proiect de aproximativ 335 de milioane de euro. 

Semnarea Acordului de finanţare s-a realizat în 9 septembrie 2016 la Budapesta între Transgaz şi Comisia Europeană reprezentată prin The Innovation and Network Executive Agency (INEA). 

Prin acest acord, Transgaz primeşte un grant nerambursabil în valoare de 179,3 milioane de euro pentru implementarea Proiectului BRUA – faza 1.

image

Gazoductul BRUA ar urma să ducă gazul provenit din Regiunea Caspică spre Europa de Vest, până în Austria, dar ar urma să transporte şi gazul extras din Marea Neagra (de companiile OMW şi Exxon), conductele de transport urmând să fie conectate, la rândul lor, la BRUA. 

image

Compania Transzgaz va realiza prima fază a BRUA, între localităţile Podişor (judeţul Giurgiu) şi Recaş (judeţul Timiş).

image

Gazoductul vine dinspre Bulgaria, va traversa România, prin judeţele Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş şi Arad. 
 

Conduca va intra în Timiş pe la Găvojdia. Va traversa terenurile ce ţin de Lugoj, Coşteiu, Belinţ, Ghizela, Topolovăţul Mare, Recaş, Pişchia, Bogda, Fibiş şi Maşloc. 

image

Va ajunge în judeţul Arad, iar de acolo va merge spre graniţa ungară, unde va fi conectată cu reţeaua de acolo.

În prima fază, conducta de transport a gazelor naturale pe teritoriul României are o lungime de 479 de kilometri. Se vor construi trei staţii de comprimare: la Podişor (Giurgiu), Bibeşti (Gorj) şi Jupa (Caraş-Severin). 

image

În faza a doua se va realiza conducta între Recaş şi Horia, în lungime de aproximativ 50 de kilometri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite