FOTO Imagini inedite cu Piaţa Unirii şi centrul Timişoarei din primăvara anului 1937, surprinse de fotograful german Willy Pragher

FOTO Imagini inedite cu Piaţa Unirii şi centrul Timişoarei din primăvara anului 1937, surprinse de fotograful german Willy Pragher

Timişoara în 1937 - Foto: Willy Pragher / willypragher.blogspot.ro

Fotografiile au fost realizate de Wilhelm Alexander Pragher, un reporter fotograf german care a călătorit mult în România.

Conform blogului willypragher.blogspot.ro, dedicat fotografului Wilhelm Alexander Pragher, acesta s-a născut în 1908 la Berlin, însă a copilărit la Bucureşti, în casa bunicului, un faimos negustor de blănuri de lux, Moritz Sigmund Prager, unul dintre stâlpii bisericii romano-catolice din Bucureşti.
 
Fotoreporterul a realizat multe fotgrafii în România. „Opera sa, de aproximativ un milion de fotografii se află la Arhivele de Stat Freiburg şi cuprinde aproximativ 6.000 de negative pe sticlă, 27.000 de diapozitive, 110.000 de fotografii (pozitive) pe hârtie şi câteva sute de mii de negative de film”, scrie Emanuel Bădescu, pe willypragher.blogspot.ro. Willy Pragher a murit în 1992, la Freiburg. 

Conform descrierilor autorului, fotografiile din Timişoara au fost realizate în 26 aprilie 1937, care, atunci, a fost o zi de luni. Imaginile surprind o primăvară mohorâtă în Piaţa Unirii, cu Domul Catolic şi Biserica Sârbească, şi centrul oraşului, cu Opera în faţă.

Citiţi şi:

FOTO Strălucirea Timişoarei între cele două războaie mondiale
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările