FOTO Imagini de coşmar într-o clinică din centrul Timişoarei: „Soluţia este să construim spitale noi”

FOTO Imagini de coşmar într-o clinică din centrul Timişoarei: „Soluţia este să construim spitale noi”

Imagine din salonul Clinicii de Oftalmologie Timişoara FOTO cititor Adevărul

Mai multe imagini transmise redacţiei de către un cititor „Adevărul” arată condiţiile precare în care sunt ţinuţi pacienţii şi în care lucrează medicii Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului Municipal Timişoara. Din imaginile realizate în clădirea aflată în centrul Timişoarei se văd pereţi scorojiţi, mobilier învechit şi igrasie.

„Trebuie să facem ceva să schimbăm situaţia aceasta”, a transmis timişoreanul care a realizat fotografiile şi le-a transmis ziarului „Adevărul”. Din imagini se poate vedea un salon cu pereţii scorojoţi chiar deasupra paturilor pentru pacienţi. Într-o altă imagine se vede ceea ce pare un cabinet de consultaţii, cu mobilier învechit şi igrasie.

Contactat pentru un punct de vedere, managerul Spitalului Municipal Timişoara, medicul Olimpia Oprea a declarat că s-a dispus o verificare pentru analizarea situaţiei reclamate. Ulterior, managerul Spitalului Municipal Timişoara a declarat că pozele sunt realizate la parterul clădirii, acolo unde urmează să se facă investiţii din bani europeni, până atunci realizându-se doar zugrăveli, care nu rezistă din cauza igrasiei şi a vechimii clădirii.

„Peste tot dacă mergeţi sunt clădiri vechi din secolul XVIII – XIX. Avem un proiect de reabilitare. Tot parterul este prevăzut într-un proiect de reabilitare şi se va depune la începutul anului viitor cererea de finanţare. La Oftalmologie putem merge doar pe ceea ce există. Din păcate sunt probleme pentru că sunt clădiri vechi. Oricâtă curăţenie ai face, este igrasie în pereţi. S-a zugrăvit, dar până nu este o intervenţie radicală acolo, nu ai ce face. Toţi zic că Sănătatea este o prioritate, dar vedeţi în ce condiţii lucrăm. Soluţia este să se construiască spitale noi”, a declarat medicul Olimpia Oprea, potrivit căreia Spitalul Municipal mai are proiecte de reabilitare a Clinicii de Balneofizioterapie, dar şi de amenajare unei clinici moderne de Radioterapie. Până în prezent, Spitalul Municipal a beneficiat de investiţii majore în Unitatea de Primiri Urgenţe, dar şi în Clinica de Obstetrică Ginecologie, acolo unde s-au realizat investiţii din bani europeni. 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările