FOTO Graffiti uriaş pe clădirea fabricii europarlamentarului Maria Grapini

FOTO Graffiti uriaş pe clădirea fabricii europarlamentarului Maria Grapini

Fisart 2015 - Pasmatex FOTO Ştefan Both

Artista Corina Nani a înfrumuseţat cu cu grafiti balcoanele fostei fabrici Pasmatex, în cadrul Festivalului de Artă Stradală FISART 2015.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultimele lucrări din cardul Festivalului Internaţional de Street-Art (FISART 2015) au fost terminate zilele acestea. Artiştii de graffiti au ales să înfrumuseţeze clădirea fabricii Pasmatex, deţinută de europarlamentarul Maria Grapini. Mare parte a clădirii este nefuncţională. Una din laturile clădirii a fost pictată de renumiţii grafei spanioli Muro şi Txemy.
 
Cei doi grafferi se află la a doua lucrare în Timişoara, după cel realizat pe clădirea Sălii 2 a Teatrului Naţional. 
 
Alături de spanioli s-a aflat şi timişoreanca Corina Nani, designer, artist, cadru didactic la Facultatea de Arte şi Design, departamentul de Design şi Arte Aplicate. 

Cu ajutorul unei mici macarale, artista a realizat desene vesele pe balcoanele clădirii fabricii, de la etajul întâi până la nivelul şapte.  


 
Festivalul Street Art, care se organizează din 2011 în capitala Banatului, cu ajutorul Primăriei, Facultatea de Arte şi Fundaţia EnduRoMania, a schimbat imaginea unor imobile, pereţii pasarelelor şi podurilor, clădiri dărăpănate, ziduri de instituţii şi clădiri private.

 
În cadrul acestui festival, artiştii graffiti din toată lumea vin la Timişoara pentru a-şi demonstra talentul. 
Grafferii realizează veritabile opere de artă în mod legal. De-a lungul timpului au venit artişti cu spray-uri din Spania, Franţa, Croaţia, Elveţia, Brazilia, Ungaria sau SUA. Festivalul Street Art este organizat din dorinţa de a promova importanţa şi rolul acestei forme creative de exprimare.
 

Prin acest eveniment, Timişoara a trecut pe un loc fruntaş în România din punctul de vedere al artei stradale şi al participării internaţionale. Citiţi şi:

FOTO Cum a ajuns Timişoara să fie acoperită de graffiti. Artişti din toată luma îşi folosesc măestria pe zidurile oraşului bănăţean

FOTO Semnal de alarmă inedit asupra degradării clădirilor istorice: "Avem clădiri superbe şi lăsate să se distrugă”
 

FOTO A fost terminată uriaşa operă de artă realizată pe o clădire din Piaţa Victoriei

FOTO Un artist croat de Cartea Recordurilor desenează în Timişoara un graffiti în 3D

FOTO Un artist brazilian "renovează" clădirea istorică în care se află sediul PP-DD Timişoara


Primarul Timişoarei a descoperit un crater imens pe strada Alba Iulia GALERIE FOTO

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: