FOTO Gest de omenie în Banat din partea lui Hristo Stoichkov, unul din cei mai mari fotbalişti de pe mapamond

FOTO Gest de omenie în Banat din partea lui Hristo Stoichkov, unul din cei mai mari fotbalişti de pe mapamond

Meci de caritate la Dudeştii Vechi

Hristo Stoichkov, unul din cei mai valoroşi fotbalişti din istorie, a revenit la Dudeştii Vechi, în rândul comunităţii bulgare din Banat, pentru sărbătoarea localităţii dar şi pentru un gest de omenie.

Hristo Stoichkov a luat avionul de la Miami, acolo unde locuieşte, a aterizat în Bulgaria, iar de acolo a venit cu maşina până la Dudeştii Vechi, pentru a fi alături de un eveniment de caritate. Acesta a ţinut să participe la un meci de caritate în folosul Kassandrei Rotariu, fiica fostului internaţional român Iosif Rotariu, care are nevoie de alte operaţii costisitoare în Occident.
 
Stoichkov a făcut un veritabil tur de forţă, pentru că după două zile urmează să plece din nou la Plodviv, acolo unde participă la slujba făcută la un an de la moartea tatălui său. Fostul câştigător al Balonului de Aur a dovedit încă o dată că marii campioni sunt şi caractere deosebite.
 
Stoichkov a fost trup şi suflet alături de micuţa Kassandra, care i-a furat inima bulgarului. Fosta vedetă de la FC Barcelona i-a dăruit Kassandrei un lănţişor cu cifra opt (numărul cu care a jucat fotbal în cariera sa) bătut în diamante.
 
 “Am venit pentru a face o zi fericită Kassanderi. Am participat la numeroase evenimente de caritate, în toată lumea. Dar ziua de astăzi este o zi specială. Roti şi-a asumat o responsabilitate foarte mare şi, în acelaşi timp, are marea onoare să fie tatăl Kassandrei. Când e vorba de o cauză nobilă ca cea pentru Kassandra, nu există nimic în lume care să mă oprească să particip. Meciul este în cinstea Kassandrei. Îi doresc Kassanderi să se simtă o învingătoare, pentru că ea este o învingătoare, are şi putere, are şi forţă. Ca şi tată a două fete, Kassandra mi-a atins sufletul. Surâsul ei este cel mai frumos lucru, e impresionant. Am văzut un copil frumos, care pe moment are nevoie de mare ajutor. Noi trebuie să facem totul ca acest copil să se simtă învingător. Va vedea că nu este singur”, a declarat Hristo Stoichkov.

 
“Îi mulţumesc lui Hristo că a făcut acest gest. Consider că este unul din cei mai mari fotbalişti din istorie. Din punctul meu de vedere este printre primii zece mari fotbalişti din istoria fotbalul mondial. Şi-a făcut timp să vină din America la Dudeşti, iar peste două zile să plece în Bulgaria. Înseamnă că dacă a făcut acest gest are un suflet mare. Mulţumesc şi echipei medicale de elită în frunte cu doctoral Irinel Popescu: Sunt şi eu emoţionat pentru că nu am mai avut parte de un astfel de eveniment, cu atâtea personalităţi la un loc”, a declarat Iosif Rotariu. 
 
Kassandra va pleca pentru o primă operaţie la Strasbourg, pe 3 septembrie, iar apoi va ajunge la spitalul de copii din Toronto, unde se va încerca reconstuirea umerilor şi mâinilor.
 
Cu ocazia meciului caritabil pentru Kassandra, a fost inaugurat şi instalaţia de nocturnă de pe stadionul din Dudeştii Vechi. La meci au participat nume sonore ale fotbalului, dar şi reprezentanţi de frunte ai vieţii medicale româneşti. Miodrag Belodedici, Dănuţ Lupu, Mihai Majearu, Iosif Rotariu, Silviu Bălace, Ovidiu Petre sunt doar câţiva dintre cei care au intrat pe teren. În echipa lui Stoichkov au jucat şi conaţionalii săi Jasa Ghinchev, care a jucat la Levski Sofia şi Antaliaspor şi Vasil Dragalov, şi el fost jucător la Levski.
   
 
Au încălţat ghetele pentru acest meci demonstrativ mai mulţi medici cunoscuţi în România: în frunte cu Irinel Popescu, care este însoţit de alţi cinci medici de la Spitalul Fundeni din Bucureşti, precum şi Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, care va fi însoţit, de asemenea, de o echipă de medici. 
 
Pe teren şi-au demonstrat măiestria şi câţiva tineri care au suferit transplant de cord, hepatic sau renal şi care au învins în lupta cu boala.
 
Banii obţinuţi din donaţii sau din licitaţia organizată în pauza meciului vor fi direcţionaţi către Kassandra Rotariu spre a o ajuta în lupta pentru viaţă.
 
Sărbătoarea bulgarilor de la Dudeştii Vechi s-a încheiat cu un mare concert susţinut de Miroslav Ilici, unul din cei mai cunoscuţi cântăreţi de muzică populară şi de petrecere din Serbia. 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: