FOTO Germanii au readus la Timişoara o tradiţie seculară pe cale de dispariţie în România. Piaţa Libertăţii a fost ocupată de şvabii bănăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada germanilor în Piaţa Libertăţii din Timişoara FOTO Ştefan Both
Parada germanilor în Piaţa Libertăţii din Timişoara FOTO Ştefan Both

Sute de germani veniţi în special din regiunile Baden-Württemberg şi Bavaria, au participat la tradiţionala paradă a şvabilor bănăţeni, în cardul „Zilelor Germanilor din Banat”.

Piaţa Libertăţii a fost ocupată duminică la prânz de şvabii bănăţeni, care au participat la tradiţionala paradă în care şi-au etalat portul, dansul şi muzica. Cândva un lucru firesc pentru Timişoara, apariţia germanilor în Piaţa Libertăţii a uimit pur şi simplu trecătorii. 

„Zilele Germanilor din Banat” a adunat la Timişoara sute de şvabi emigraţi de pe meleagurile bănăţene. Au venit nemţi în special în special din regiunile Baden-Württemberg şi Bavaria, dar şi din alte zone ale Germaniei şi din Austria.

Nu au lipsit ansamblurile populare germane din judeţele Arad, Caraş-Severin şi Timiş, dar fanfara Original Donauschwäbische Blaskapelle şi ansamblul de dansuri bănăţene din Reutlingen (Germania).

Parada germanilor Timişoara FOTO Ştefan Both
Parada germanilor Timişoara FOTO Ştefan Both


„Zilele Germanilor din Banat” este cea mai mare manifestare culturală a Forumului Democrat al Germanilor din Banat sub semnul intraductibilului „Heimat” – adică a patriei, prilej de revenire acasă a celor emigraţi şi de reuniune cu membrii comunităţii şvăbeşti rămase pe meleagurile româneşti.

image
Parada germanilor Timişoara FOTO Ştefan Both


 

image


 

Citiţi şi:

FOTO Mare sărbătoare şvăbească la Săcălaz. 250 de ani de la colonizarea localităţii cu germani. "Tinerii nu ştiu româneşte dar sunt fascinaţi de Banat"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite