FOTO Fum de grătare, mici, bere şi căldură mare pentru timişoreni de 1 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de timişoreni au luat cu asalt spaţiile verzi din oraş şi din împrejurimi, profitând de ziua liberă şi de vremea aproape caniculară de miercuri. După prânz, la Timişoara erau oficial 30 de grade Celsius, dar la soare era cu siguranţă mult mai cald.

Locul tradiţional pentru un grătar pentru cei care nu vor să plece din oraş este, ca şi acum un secol, platoul cu iarbă din faţa Muzeului Satului. Sute de timişoreni au ales acest loc pentru a petrece şi de această dată 1 mai muncitoresc, iar fumul grătarelor era vizibil de la depărtare. În plus, responsabilii au deschis porţile Muzeului Satului pentru toată lumea. Chiar dacă o parte din muzeu este în şantier, doritorii puteau alege să stea la terasa din interior, să se plimbe pe alei sau să stea pe băncile dintre casele vechi.

Timişorenii au, în mod tradiţional, mai multe locuri de grătar, în jurul şi în pădurile din apropierea oraşului, cum ar fi Dumbrăviţa sau Pişchia, însă riscă amenzi usturătoare, de la 2.000 la 5.000 de lei dacă sunt prinşi cu grătarele sfârâind în alte locuri decât cele special amenajate. Aceste reguli se aplică şi pentru cei care au ieşit din oraş pentru a se relaxa pe malul Timişului, locurile cele mai populare fiind Şag, la 10 kilometri de Timişoara, şi la Albina, la 15 kilometri de oraş, unde există şi zone special amenajate pentru agrement.

În plus, Primăria a anunţat săptămâna trecută că activităţi de picnic, dar fără aprinderea focului, se pot desfăşura în Parcul Carmen Sylva (fost Doina), Parcul Uzinei şi parcul Karlsruhe (fost Bihor). În aceste trei locuri, timişorenii pot întinde pătura pe iarbă şi se pot bucura de ziua liberă, cu mâncare adusă de acasă.

Citeşte şi:

La Timişoara, 1 Mai muncitoresc s-a sărbătorit încă de acum 123 de ani

FOTO Unde puteţi ieşi de 1 mai în Timişoara şi împrejurimi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite