FOTO A fost inaugurat la Timişoara cel mai mare pod din PET-uri din lume. Capitala Banatului a bifat o nouă premieră mondială

FOTO A fost inaugurat la Timişoara cel mai mare pod din PET-uri din lume. Capitala Banatului a bifat o nouă premieră mondială

Podul de PET-uri din Timişoara FOTO eyeinthesky.ro

Cel mai mare pod realizat din PET-uri a fost inaugurat la Timişoara. Cei de la EcoStuff şi voluntarii timişoreni au folosit 104.502 de sticle de plastic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai mare pod din PET-uri din lume a fost inaugurat miercuri la Timişoara. Pentru realizarea lui s-au folosit exact 104.502 de sticle de plastic. Reprezentanţii Eco Stuff România şi voluntarii timişoreni au lucrat mai bine de o lună la realizarea uriaşului pod care a fost montat pe Bega, în spatele Catedralei Mitropilitane. 
 
Inaugurarea podului a fost făcută de primarul Nicolae Robu, care s-a arătat mulţumit de realizare.
 
„Este o nouă premieră a Timişoarei. Sperăm să intrăm cu ea în Guiness Book, pentru că acest pod a fost realizat cu peste 100.000 de PET-uri. Recordul anterior a fost de 40.000. Şi că nu s-a realizat un pod, ci un fel de punte. Aici s-a muncit din greu. E o lucrare foarte interesantă. Dincolo de performanţă este că am vrut să dăm un semnal cătzre cetăţeni să colecteuze aceste PET-uri şi să le predea. Este păcat să poluăm apele noastre sau să le aruncăm în alte părţi”, a declarat Nicolae Robu.

 
Lucrarea a costat aproximativ 10.000 de euro, dintre care 4.500 sunt donaţii, iar restul sunt bani proprii ai organizaţiei. O problemă mai mare decât banii a reprezentat-o, însă, lipsa voluntarilor. 
 
“Pe tot parcursul lucrărilor au fost implicaţi aproximativ 100 de voluntari, dintre care 10-15 persoane au lucrat pe toată perioada derulării proiectului”, a declarat Radu Rusu, de la Eco Stuff România. 


Pentru omologarea acestui record, va fi transmisă o documentaţie şi la Cartea Recordurilor, fiecare pas al proiectului fiind surprins în fotografii-document care probează numărul de PET-uri folosite. Omologarea recordului se va face prin corespondenţă pentru că realizatorii podului nu au avut banii necesari, 6.000 de euro, pentru a aduce la Timişoara comisia de la Cartea Recordurilor.


 
Prin realizarea podului din PET-uri de la Timişoara, reprezentanţii EcoStuff  vor să atragă atenţia asupra cantităţii enorme de ambalaje din plastic care poluează apele din România şi din întreaga lume.

Podul va rămâne pe Bega timp de două săptămâni. Pe el vor avea loc o serie de evenimente cultural-artistice. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările