FOTO Epidemia de coronavirus a mutat antrenamentele de karate în online. Cum arată cursurile făcute pe aplicaţia Zoom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relaxarea restricţiilor, odată cu intrarea în stare de alertă nu a însemnat şi revenirea la antrenamente pentru cei care îşi desfăşoară pregătirea fizică în spaţii închise. Instructorii de fitness sau cei de arte marţiale ţin cursurile acum în online.

Sălile de sport, cluburile de finess, yoga sau de arte marţiale au fost lovite în plin de pandemia de coronavirus. De la instaurarea stării de urgenţă, toate activităţile sportive au fost suspendate, odată cu cele din serviciile hoteliere, restaurante, cafenele, localuri publice sau saloanele de înfrumuseţare. Dacă firmele mari reuşesc să depăşească cumva problema, micile afaceri pornite de antrenori şi instructori de sport întâmpină dificultăţi serioase.

Cu toate acestea, o gură de oxigen a reprezentat mutarea activităţilor în medidul online, pentru a putea continua orele de sport la distanţă, atât cât se poate. 

Alexandra Pop, instructor de arte marţiale din Timişoara, s-a adaptat vremurilor pe care le trăim.

“Ideea să mutăm toate antrenamentele ne-a venit foarte repede, imediat după ce s-au închis şcolile. Pe la sfârşitul lunii martie am început antrenamentele cu toate grupele de copii. Antrenamentele sunt pe vârste diferite, pe grupe şi pe centure diferite. Cei mici participă de la anumită oră, apoi vin intermediarii, iar apoi cei mari. Avem antrenamente în fiecare zi, de la o anumită oră stabilită înainte”, a declarat Alexandra Pop. 

Imagine indisponibilă


 

Alexandra Pop ţine cursurile pentru copii şi adulţi, cu ajutorul aplicaţiei Zoom. Este aceeaşi aplicaţie pe care o folosesc şi de şcoli pentru a ţine cursurile online. La o întâlnire pe Zoom pot participa până la o sută de persoane. 
 

“Pe Zoom au rămas cam jumătate din cei pe care îi aveam de obicei în sală. Toată lumea este echipată, este exact ca la sală, doar că nu avem contact, ci lucrăm individual. E adevărat că în arte marţiale contactul e de bază, dar în ultimul timp am făcut foarte mult kata – lupta cu un adversar imaginar. Acolo te bazezi foarte mult pe tehnică, pe o imaginaţie bogată şi pe ceea ce se învaţă la început, ca bază, unde nu ai nevoie de partener”, a mai spus Alexandra Pop.


"Nici în toamnă nu ştiu cum o să reluăm activităţile aşa cum au fost ele înainte"
 

Trecerea de la starea de urgenţă în cea de alertă a venit cu relaxarea unor restricţii, însă nu a însemnat şi reluarea antrenamentelor pentru amatori, în spaţii închise. Şi nimeni nu ştie să spună când va fi acel moment.
 

“Mi-ar plăcea să ştiu când reîncepem, mi-aş dori mâine, dar nu cred că se va întâmpla mai devreme de toamnă. Şi nici în toamnă nu ştiu cum o să reluăm activităţile aşa cum au fost ele înainte. Poate se poate face sport în aer liber, respectând un anumit număr de persoane. Nu vreau nici eu să risc absolut nimic. Continuăm pe online şi când va fi un pic mai bine, vom da drumul foarte repede”, a mai spus Alexandra Pop.

Imagine indisponibilă


 

Alexandra Pop practica artele marţiale de mai bine de 25 de ani, este multiplă campioană naţională, europeană şi mondială, este componenta clubului Steaua. De câţiva ani, în paralel cu activitatea de sportiv de performanţă, predă arte marţiale în cadrul academiei Kamikaze, pe care a deschis-o la Timişoara. 
 

“Eu continui atât la nivel de performanţă, cât şi la nivel de antrenorat. Doar asta fac. Dar vreau să spun că şi copiii au rezultate foarte bune”, a completat Alexandra Pop (foto).  

Imagine indisponibilă


 

În septembrie 2019, Alexandra Pop a participat la campionatul mondial de Goju-ryu –unul din cele patru mari stiluri de karate, a obţinut două medalii de aur şi o medalie de argint.


Citeşte şi:

FOTO Celebru campion de sporturi extreme, la cules de sparanghel în Austria. Coronavirusul a pus lacăt pe activitatea sportivă din ţară
 

Cum a reuşit un dresor să-şi continue activitatea pe timp de criză. „Dresajul începe cu stăpânul, nu cu câinele“

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite