FOTO Eminescu ar fi fost rocker dacă trăia azi. Spectacol emoţionant Pro Musica după o pauză de 21 de ani

FOTO Eminescu ar fi fost rocker dacă trăia azi. Spectacol emoţionant Pro Musica după o pauză de 21 de ani

Pro Musica în concertul de la Sala Capitol FOTO Ştefan Both

Pro Musica a revenit în concert după o pauză de 21 de ani şi la 41 de ani de la înfiinţare. Aseară, Sala Capitol din Timişoara a fost arhiplină la unul dintre cele mai aşteptate evenimente din această toamnă timişoreană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzicienii de la Pro Musica au pregătit minuţios evenimentul de „comeback”. O scenă de nivel occidental, condiţii tehnice deosebite, partea vizuală (proiecţii video pe trei ecrane cu ledeuri) a fost realizată de regizorul Ştefan Iordănescu.
 
Sala Capitol a fost arhiplină. Foarte mulţi nostalgici, timişoreni care au ascultat Pro Musica înainte de Revoluţie. Printre cei care s-au aflat în sală a fost şi Monica Macovei, candidată la alegerile prezidenţiale.

Concertul a fost gândit în două episoade. Primul cu piese Pro Musica din anii 73-75. A fost perioada celebrelor compoziţii pe versurile lui Mihai Eminescu. Amintim doar “Glossa”, “Şi dacă”, “Dintre sute de catarge”. 

 
Pentru a evoca perioada folk, pe scenă au urcat, la început, Ilie Stepan, Doru Eugen Iosif (unul dintre membri fondatori din 1973, care a cântat la voce şi fluier) şi clăparul Doru Apreotesei, venit din Suedia pentru acest spectacol, apoi George Găină (voce) şi toboşarul Lică Dolga. Pe scenă a urcat şi Mario Florescu, în prima parte doar ca percuţionist, dar şi basistul Dixie Krauser. În scenă a intrat şi excelentul chitarist Horia Crişovan, cel mai tânăr membru Pro Musica.

A doua parte a fost perioada rockului baroc, cu piese din 78 până la perioada de după Revoluţie.


 
Şi-au făcut apariţia pe scenă Dixie Krauser, la bas şi voce, Bujor Hariga, chitară, Mario Florescu - vocalist şi percuţie, Horia Crişovan, la chitară, plus invitaţii Radu Rotaru (claviaturi) şi solistele Dana Borteanu şi Vera Ciocan. 


 
Piesele “Rockul baroc”, “Curcubeul” sau celebra <Timişoara>, imnul Revoluţiei din 1989, au fost primite cu entuziasm de public. Au fost inserate şi câteva coveruri. A fost un spectacol de trei ore şi jumătate, Concertul de aseară a fost înregistrat şi se va lăsa cu un DVD Pro Musica Live.
 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: