
Fâştiile steagului de 100 de metri au fost trimise de la Bucureşti, de către Platforma Unionistă 2012. Cei de la Iniţiativa Timişoara au făcut cusătura, care a costat 350 de lei.
Platforma Unionistă 2012 şi Iniţiativa Timişoara, cu largul concurs al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest (OSUT) şi Organizaţia Studenţilor Basarabeni (OSB), au marcat sărbătoarea unirii principatelor print prezentarea unui tricolor de 100 de metri.
Evenimentul s-a transformat într-un miting al basarabenilor unionişti, care au cerut unuirea Republicii Moldova cu România.
„Fâştiile acestui steag au fost primite de la Bucureşti, de la Platforma Unionistă. Noi a trebuit să facem cusătura. Ne-a costat exact 350 de lei. Ne-au făcut şi reduceri când au auzit că e vorba de o astfel de cauză.
Studenţii basarabeni au încercat să dea nota asta specifică pentru unirea Republicii Moldovei cu România. Idea noastră a fost să marcăm evenimentul de pe 24 ianuarie. Dar cum am organizat împreună cu ei, ei fiind foarte activi în manifestările cu caracter unionist, au încercat să transmită şi acest mesaj”, declarat Laurenţiu Ştefănescu, de la Iniţiativa Timişoara.
“Ideea e că în 1859, în 24 ianuarie, s-a pus fundamentul, piatra de telelie a statului român. Fără munca şi determinarea acelor oameni nu am fi trăit într-un stat precum România. Cred că e ceva firesc să cerem unirea Moldovei cu România. Suntem acelaş popor, avem aceaşi cultură, aceaşi limbă. Basarabia, astăzi Republica Moldova, se află de cealaltă parte a frontierei doar din cauza deciziei tiranilor Hitle şi Stalin. Cred că într-un viitor, Republica Moldova se va unii cu România”, spune Gari Cîrcîş, student basarabean la Universitatea de Vest.
Gari Cîrcîş, originar din Chişinău, este în primul an . L-am întrebat care e atmsfera în Republica Moldova, când vine vorba de dorinţele unioniştilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: