FOTO Compania americană de softuri OPSWAT s-a instalat în biroul S.F. din Timişoara

FOTO Compania americană de softuri OPSWAT s-a instalat în biroul S.F. din Timişoara

"Nava spaţială" gândită de designerii de la Ezzo Design FOTO Andi Popescu

Americanii de la OPSWAT, cu sediul central la San Francisco, au deschis un birou în România, la Timişoara. Softiştii s-au instalat într-un birou deosebit amenajat de Ezzo Design.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania OPSWAT, care a luat fiinţă în 2002, în San Francisco, şi-a deschis primul birou din România, la Timişoara. Sediul americanilor din capitala Banatului este unul deosebit. Acesta se află în clădirea cunoscută "Schela de Petrol", iar designul a fost realizat de cei de la Ezzo Design, care au transformat locul de muncă ai unor programatori într-un spaţiu desprins parcă din jocurile video. 
 
Compania de software oferă soluţii pentru a asigura şi gestiona intrastructura IT, securitatea în acest domeniu, tehnologii care protejează dispozitivele şi fluxul de date digitale. OPSWAT a realizat aplicaţii pentru peste 100 de milioane de obictive la nivel mondial: fabrici, companii, agenţii guvernamentale, instituţii financiare etc. 

OPSWAT mai are un birou în Europa, în Ungaria, la Veszprem.
 
Biroul lor de la Timişoara arată mai de grabă ca o bază de cercetare, sau o navă spaţială invadată de natură. Plantele naturale ţâşnesc din ţevi, corpurile de iluminat sunt dispersate şi abandonate.

“Avem de-a face în acest caz cu anumite combinaţii de materiale şi culori. Nava spaţială în cauză a fost realizată prin implementarea unor soluţii menite să ofere cât mai mult spaţiu ocupanţilor – s-a adăugat înălţime, s-a mărit spaţiul dat, extins printr-o zonă de relaxare – care în mod probabil nu ar fi fost creat într-o nouă structură a spatiului. Ideile creative nu au urmat nici o regulă şi totuşi rezultatul este unic, fascinant prin proprţiile trăsături”, susţin cei de la Ezzo Design.

Bucătăria, baia, liniile ce guvernează spaţiul, birourile, ţevile, culorile, desenele, intrarea principală, toate acestea duc cu gândul la o navă spaţială.
 
Biroul a fost ocupat până nu cu mult timp în urmă de o altă firmă din domeniul IT, care au şi cerut această amenajare specială.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările