FOTO Cea mai apropiată frontieră de Timişoara, Foeni - Jaša Tomić, este deschisă din nou

FOTO Cea mai apropiată frontieră de Timişoara, Foeni - Jaša Tomić, este deschisă din nou

Pitoreasca frontieră de la Foeni arată ca un fost CAP Foto: Ştefan Both

Autorităţile vamale din România şi Serbia au redeschis vechea frontieră dintre localităţile Foeni şi Jaša Tomić (Modoş, după vechiul nume).

Ştiri pe aceeaşi temă

Este pentru a treia oară în acest an când Punctul de Trecere a Frontierei Foeni II - Jaša Tomić este deschis. După perioada Anului Nou şi Sărbătorilor Pascale acum a venit rândul ca această graniţă să fie deschisă pentru celebrarea Rusaliilor.

Autorităţile vamale din România şi Serbia au convenit ca punctul de trecere să poată fi folosit în perioada 18-27 iunie. Frontiera poate fi trecută doar opt ore pe zi, numai în intervalul 10.00 – 18.00.

Trecerea frontierei române spre Serbia se poate face doar în baza un document de călătorie valabil (carte de identitate sau paşaport).

Dacă din întâmplare nu reuşiţi să vă întoarceţi în timp util la graniţă, cea mai apropiată rută este vama Jimbolia.

Drumul se parcurge în 30 de minute

Deschiderea permanentă a acestui punct de frontieră este în atenţia autorităţilor române şi sârbe de mai mult timp. Acestea au decis, în urmă cu aproape trei ani, ca vechiul drum imperial, care făcea legătura între Viena şi Timişoara, prin Serbia, şi care trece prin punctul Foeni, să fie renovat.

Solicitarea a fost avansată, atunci, de partea sârbă, care a sesizat autorităţilor române că locuitorii din satele de la graniţa timişeană vor mai multe puncte de trecere a frontierei, lucru care ar aduce şi avantaje economice

Punctul de trecere de la Foeni este cea mai apropiată linie de graniţă faţă de Timişoara. 

Distanţa de 50 de kilometri, trecând prin localităţile Peciu Nou, Giulvăz şi Foeni, se parcurge în nici jumătate de oră. 

Citiţi un reportaj realizat la Jaša Tomić, localitate cedată de România în 1924,

citeste totul despre: