FOTO Câţiva artişti clujeni au pus stăpânire pe o benzinărie din Timişoara

FOTO Câţiva artişti clujeni au pus stăpânire pe o benzinărie din Timişoara

Art Encounters în Benzinăria Mol FOTO Ş.Both

Clădirea unei foste benzinării Mol din Timişoara a devenit pe perioada Art Encounters 2017 spaţiul de desfăşurare a proiectului Asociaţiei Lateral ArtSpace din Cluj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Benzinăria Mol de pe Calea Circumvalaţiunii din Timişoara, aflată în apropierea Halelor TIMCO şi INCUBOXX, este una dintre spaţiile bianalei Art Encounters 2017.
 
Benzinăria a fost achiziţonată de omul de afaceri Ovidiu Şandor – fondatorul şi preşedintele Art Encounters, clădirea şi pompele de benzină rămânând însă în conservare.

Locul a fost numai bun pentru a intra pe mâinile artiştilor de la bienală. Mai exact, este spaţiul de desfăşurare a proiectului Asociaţiei Lateral ArtSpace din Cluj.
 
Lateral ArtSpace  este o platformă independentă pentru arta contemporană –  un spaţiu destinat realizării de expoziţii şi proiecte, localizat la Fabrica de Pensule din Cluj. 
 
A fost iniţiat în anul 2012 ca un loc pentru experimentare şi exprimare artistică liberă. 


”Modul în care privim lumea este într-o constantă schimbare, mulţi dintre noi trăind într-o bulă tehnologico-sedativă, consumo-devoratoare şi instant satisfăcătoare. Informaţia trebuie să fie #digerabilă #atractivăvizual #provocatoare şi mai ales #distractivă. Oare ne va distruge ceea ce iubim? Iar dacă nu ne va ucide, ne va face mai puternici?”, spun artiştii Asociaţiei Lateral ArtSpace.
 
citeste totul despre: