FOTO Case ecologice din containere maritime. Locuinţă de mult visată, ofertată la un preţ derizoriu în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eco Modul Home din Timişoara foloseşte containere martime fabricate la Viena, pe care le transformă în locuinţe confortabile.

GALERIE FOTO 

O idee de afacere inedită a fost pusă pe picioare la Timişoara. Eco Modul Home realizează locuinţe din containere martime. Ideea îi aparţine lui Robert Fogarassy, care a lucrat în acest domeniu în Franţa, vreme de patru ani. S-a decis să aducă acest concept inovativ şi în România. 
 

Concret, firma achiziţionează de la Viena containere maritime, fie noi, fie second-hand, pe care apoi le transformă în locuinţe, folosind soluţii moderne şi o tehnologie revoluţionară în România.

O casă Eco Modul Home se construieşte într-un sfert din timpul de realizare al unei case tradiţionale, sau chiar mai puţin. 

„Casele Eco Modul Home sunt construite în fabrica noastră, timpul necesar pe teren fiind cel de instalare pe fundaţie. Această ultimă fază se realizează în câteva săptămâni, sau chiar zile. Faţă de 1-2 ani necesari pentru construcţia unei case tradiţionale“, spune Robert Fogarassy.

image


 

Pot fi îmbinate pe orizontală sau vertical, sau chiar suprapuse

Cei de la Eco Modul Home nu au nicio limită în construcţia unei locuinţe modulare din containere maritime.

Există câteva modele în catalogul lor, lucrează cu designeri şi arhitecţi, însă clientul poate să vină cu propriile proiecte, astfel încât să fie ceva unic.

image


 

„Casele pot fi realizate din unul sau mai multe module din containere maritime, în funcţie de suprafaţa pe care o doriţi. Aceste module sunt de diferite dimensiuni şi se pot utiliza în orice combinaţie. Pot fi îmbinate pe orizontală sau vertical, sau chiar suprapuse. Se taie, se sudează, totul e făcut de noi de la A la Z“, a explicat Fogarassy.

image

Casele au în preţ instalaţile de apă, canal, gaze şi de transportul

Casele Eco Modul Home pot fi dotate opţional cu climă, centrală electrică, şemineu, alarmă anti-efracţie, alarmă anti-incendiu, videocamere de supraveghere, mobilier pentru dormitoare, mobilier de bucătărie cu echipament specific (aragaz electric sau gaz, cuptor cu microunde, frigider, maşină de spălat etc.), fosă septică.

„Casele modulare au incluse în preţ instalaţia de apă şi de electricitate, transportul casei în locul în care va fi amplasată, macaraua pentru poziţionarea acesteia şi racordarea exterioară a casei la reţelele de apă, canalizare, gaz şi electricitate“, a mai spus reprezentantul firmei.

image


 

Pot fi montate oriunde, pe orice teren

Casele sunt eficiente energetic. Se foloseşte o izolaţie de 30 de centimetri, faţă de circa 10 centimeetri la o casă normală. 

„Pot fi montate oriunde, pe orice teren, abrupt, înclinat, în pădure, pe malul apei. Modulele se montează pe piloni înşurubabili. Putem implementa standarde de control climatic şi energetic foarte precise. Rezultatul este o casă mai ecologică şi economică, dar şi foarte modernă. Pot fi locuinţe obişnuite, cabane de vacanţă, birouri pentru firme, containere pentru muncitori, containere pentru street-food şi chiar blocuri. Avem în plan realizarea la Timişoara a unui bloc de patru etaje, pentru studenţi“, a mai declarat Robert Fogarassy.

image


Preţuri de la 9.000 de euro
 

Sunt două variante de containere maritime: de 15 metri pătraţi şi de 30 de metri pătraţi. 

Preţurile sunt între 9.000 de euro (o locuinţă dintr-un singur container modular), 13.000 de euro o cabană, până la 18.000 de euro, o locuinţă care are dormitor, living, bucătărie, baie. În aceste preţuri intră şi dotările interioare, cu mobilier minimal, cele necesare pentru bucătărie şi baie. 

image
image
image



Citeşte şi:  
 

FOTO Căsuţa pe roţi pentru care nu ai nevoie de autorizaţie de construcţie şi nici de certificat de urbanism

„Căsuţul“ din poveste. Are 2,50 metri lăţime, patru metri lungime şi tot confortul din lume FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite