FOTO Casa unei familii cu opt copii a fost izolată termic de voluntarii asociaţiei Acasă în Banat

FOTO Casa unei familii cu opt copii a fost izolată termic de voluntarii asociaţiei Acasă în Banat

O nouă acţiune caritabilă marca "Acasă în Banat"

O familie cu opt copii din Şoşdea, comuna Măureni (judeţul Caraş Severin), va sta în această iarnă într-o casă izolată şi mai călduroasă. Iniţiativa aparţine timişorenilor din Asociaţia Acasă în Banat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia Morariu are nouă membri, tatăl familiei, Dorin, şi opt copii – şapte băieţi şi o fată. 

Casa în care locuiesc nu era izolată şi iarna era extrem de friguroasă, tatăl fiind nevoit să se trezească de mai multe ori pe noapte ca să se asigure că nu se stinge focul şi camerele rămân destul de calde. 
 
”Dorin este un om foarte muncitor şi îşi iubeşte foarte mult copiii, însă nu reuşea să facă singur izolarea casei, de aceea am decis să îi dăm o mână de ajutor. 

Într-un timp scurt, datorită unei mobilizări fantastice, s-au strâns materialele de construcţie necesare pentru izolarea casei, pentru renovarea băii, dar şi obiecte: o centrală termică, o maşină de spălat vase şi alte lucruri necesare în casă.”, a spus preşedintele asociaţiei Acasă în Banat, Radu Trifan.
 
 
Sâmbătă la Şoşdea a fost mobilizare generală. Voluntarii au venit să îi dea o mână de ajutor lui Dorin şi familiei lui să îşi izoleze casa. Peste 30 de persoane, oameni veniţi din Timişoara, din satele din jurul Măureniului, dar şi localnici din Şoşdea, au reuşit ca într-o singură zi să se mobilizeze şi să dea o mână de ajutor, să izoleze casa şi să pregătească baia pentru a pune gresie şi faianţă, urmând ca în zilele următoare să fie continuate lucrările. 
 
 
Casa Morariu din Şoşdea este a cincea casă renovată de Asociaţia Acasă în Banat, cu sprijinul voluntarilor. 
 
 
Asociaţia Acasă în Banat îşi propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănăţean, să redescopere adevăratele valori: oameni buni şi gospodari, case frumoase şi poveştile lor. Avem grijă de ele să le dăm mai departe, să nu piară în timp şi în uitare. 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările