FOTO Brazi de Crăciun cum nu a mai văzut Moşul pe la noi. S-au folosit anvelope, capace de plastic, doze de bere, CD-uri şi multe obiecte aruncate la gunoi

FOTO Brazi de Crăciun cum nu a mai văzut Moşul pe la noi. S-au folosit anvelope, capace de plastic, doze de bere, CD-uri şi multe obiecte aruncate la gunoi

Crăciun ecologic în Piaţa Libertăţii din Timişoara FOTO Liana Toma

Pentru realizarea brazilor de Crăciun din Piaţa Libertăţii s-au folosit peste 25.000 de doze de aluminiu, 62 de cauciucuri, 20.000 de capace, 4.500 de CD-uri, 9.000 de pungi de plastic şi 3.000 de pahare de plastic.

EcoStuff România a transformat Piaţa Libertăţii într-o pădure de brazi ecologici. Este vorba de o inedită instalaţie de artă urbană care cuprinde un brad înalt de zece metri, ralizat din peste 25.000 de doze de aluminiu, înconjurat de mai mulţi mini-brazi, cu înălţimi între trei şi cinci metri, construiţi tot din materiale recuperate. Pentru realizarea lor s-au folosit 62 de cauciucuri, 20.000 de capace, 4.500 de CD-uri, 9.000 de pungi de plastic şi 3.000 de pahare de plastic.  

Reprezetnaţii EcoStuff susţin o alternativă sustenabilă a pomului de Crăciun. 

“Pădurea de brazi eco a fost realizată cu sprijinul comunităţii, din materiale recuperate, cu o structură care va permite folosirea instalaţiei mai mulţi ani. Sistemul de iluminat este o combinaţie între vechi şi nou, între tradiţie şi inovaţie, bazat atât pe energie conventională cât şi regenerabilă, din două motive: primul este datorat istoriei Timişoarei, de prim oraş iluminat electric din Europa continentala, iar al doilea datorat viitorului si anume acela de Capitală Culturală a Europei, o capitală pe care timişorenii şi-o doresc verde şi sustenabilă”, spun cei de la Eco Stuff.
 
Pentru realizarea proiectului “PossibiliTREE”, realizat împreună cu Lidl Romania, au lucrat 166 de voluntari, vreme de aproximativ 2.000 de ore. 
 


Bradul din obiecte aruncate la gunoi


Bradul din doze de aluminiu


Bradul din roţi de biciclete


Bradul din pungi de plastic


Bradul din dopuri de plastic


Bradul din cartoane


Bradul din anvelope 


Bradul din pahare de plastic


Bradul din CD-uri 
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările