FOTO La Billa Timişoara, păsările se servesc din alimentele scoase la vânzare

FOTO La Billa Timişoara, păsările se servesc din alimentele scoase la vânzare

Vrăbiuţele şi-au făcut deja un obicei din a se plimba prin magazinul Billa

Un timişorean a pozat mai multe vrăbii care se plimbau nestingherite prin magazinul BILLA de pe Gheorghe Lazăr. Inspectorii de protecţie a consumatorului spun că păsările nu au ce căuta la raioanele de mâncare, iar şefii supermarketului riscă sancţiuni. Cât despre bolile la care sunt supuşi clienţii, medicii spun că paleta de posibile infecţii e mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

De când se ştie, timişoreanul Doru Sîrb este responsabil de cumpărături în familie. Ştie unde se găsesc cele mai proaspete produse, la cele mai mici preţuri. Ochiul format îl ajută să facă slalom printre produse, dar de multe ori îi semnalează şi părţile negative ale lanţurilor de supermarketuri.


„Eram convins că de multe ori preţurile sunt înşelătoare, iar garanţia produselor e discutabilă, dar nu mă aşteptam ca alimentele pe care noi le cumpărăm să fie «testate» înainte de animale. Am mai auzit că sunt şoareci prin depozite, dar tot timpul am crezut că e vorba de un mit urban”, a spus Doru Sîrb. Săptămâna trecută, omul a pozat în supermarketul BILLA, la raionul de pâine şi snacks-uri, mai multe vrăbiuţe, care nu păreau deranjate de prezenţa cărucioarelor de cumpături şi a clienţilor. Îngrozit de cele văzute, omul a plecat fără să cumpere mai nimic, dar după două zile s-a reîntors.


Amendă de 10.000 de lei


„Mi-am zis că poate a fost o greşeală. A doua oară, păsările erau tot acolo, dar parcă mai multe. Am vrut să le atrag atenţia angajaţilor asupra celor văzute, dar aceştia nu au avut timp. Nu e normal ca păsările să stea printre pungile de pufuleţi şi snacks-uri. Nu ştiu dacă au perforat pungile, dar aşa cred. Că altfel nu ar fi stat nemişcate”, a povestit Doru Sîrb.


Supărat, timişoreanul i-a arătat pozele şi fiului său, care le-a postat pe blogul său www.sîrb.net. Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Timiş spun că supermarketul ar putea risca o amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare.
În plus, dacă în termen de 30 de zile situaţia nu se va remedia, unitatea alimentară ar putea fi chiar închisă. Contactaţi la telefon de reporterii „Adevărul de Seară“ Timişoara, reprezentanţii magazinului BILLA de pe Gheorghe Lazăr au refuzat să comenteze incidentul.

Foto: www.sîrb.net

citeste totul despre: