FOTO Bătrâna maternitate Bega a căpătat o înfăţişare mai apropiată de condiţiile din lumea civilizată

FOTO Bătrâna maternitate Bega a căpătat o înfăţişare mai apropiată de condiţiile din lumea civilizată

Modernizări la Maternitatea Bega din Timişoara FOTO Ş.Both

S-au renovat saloanele, ambulatoriile, cabinetul de ecografie, coridoarele şi spaţiile administrative ale clinici, de asemenea s-au creat noi spaţii medicale. Au fost înlocuite toate vechile gemuri şi uşi din lemn, astfel că totul este mai curat şi mai luminos.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la Revoluţie şi până acum Clinică de Obstetrică  şi Ginecologie Bega din Timişoara a beneficiat doar mici retuşuri în ceea ce priveşte imaginea şi condiţiile din clinică.

Anul acesta Maternitatea a căpătat o nouă înfăţişare, una mai apropiată de condiţiile din lumea civilizată.
 
“După o muncă de peste un an de zile, putem spune că suntem mândri de cum arată astăzi Clinica Bega. Arată de nivel european, iar colectivul de aici poate spune că îşi desfăşoară activitatea într-o unitate modernă, bine utilată.

Din punct de vedere al condiţiilor hoteliere, în urma modernizărilor şi reparaţiilor făcute, anul 2018 ne găseşte cu o maternitate relativ nouă”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, de care aparţine şi Maternitatea Bega.

 
Clădirea în care funcţionează Maternitatea Bega a fost construită la începutul secolulul al XX-lea şi aparţine Consiliului Judeţean Timiş. Astfel, chiar dacă în viitor clinica se va muta într-o clădire nouă, lucările de acum rămân benefice.
 
“Din păcate, proiectul cu maternitatea va avea în curând zece ani. Din 2009 discutăm de construcţia unei maternităţi. Ori era imposibil să mai lucrăm în condiţiile care au fost. Am considerat că este obligatoriu să investim în această clădire, având în vedere cerinţele şi normativele din Uniunea Europeană. Ne dorim o unitate nouă, dar până atunci aici ne desfăşurăm activitatea”, a mai spus Marius Craina.

 
Pentru noua maternitate, se aşteaptă acceptul Comisiei de evaluare a proiectului, iar dacă va fi declarat eligibil vor începe licitaţiile şi construcţie. Conform managerului Marius Craina, dacă totul va decurge conform planului, noua maternitate ar putea fi gata în trei-patru ani.

 
Revenind la modernizările de la Maternitatea Bega, s-au renovat saloanele, ambulatoriile, cabinetul de ecografie, coridoarele şi spaţiile administrative ale clinici, de asemenea s-au creat noi spaţii. Au fost înlocuite toate vechile gemuri şi uşi din lemn, astfel că totul este mai curat şi mai luminos. 

 
Investiţiile în reparaţii s-au ridicat la aproximativ 1,5 milioane de lei.
 
 
 
citeste totul despre: