FOTO Bani de la UE pentru primele şapte tramvaie turceşti. Primăria Timişoara a semnat contractul de finanţare cu ADR Vest

FOTO Bani de la UE pentru primele şapte tramvaie turceşti. Primăria Timişoara a semnat contractul de finanţare cu ADR Vest

Tramvaiele turceşti Bozankaya

Prin proiectul contractat astăzi va fi asigurată finanţarea pentru achiziţia unui număr de şapte tramvaie noi şi moderne, cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic şi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilităţi.

GALERIE FOTO

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Primăria Timişoara au semnat astăzi, trei noi contracte de finanţare prin Regio – Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro.
 
Proiectele vizează înnoirea flotei de tramvaie din Timişoara – etapa 1, reabilitarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului ORL al Spitalului Municipal, respectiv construcţia unei noi creşe, pe Calea Bogdăneştilor. 
Astfel, prin primul proiect contractat astăzi va fi asigurată finanţarea pentru achiziţia unui număr de şapte tramvaie noi şi moderne, cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic şi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilităţi. 
 
Tramvaiele vor fi livrate de compania turcă Bozankaya, primăria semnând contracte cu aceştia pentru 16 tramvaie noi. 
 
“Proiectul beneficiarului prevede achiziţia a şapte tramvaie echipate cu instalaţii de aer condiţionat, încălzire prin conversie şi încălzire prin conducţie termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 kilometrui în cazul unor incidente în circulaţie, sisteme de informare a călătorilor în interior şi exterior, sisteme audio-video pentru publicitate şi de supraveghere video pentru siguranţa călătorilor, precum şi sisteme de monitorizare şi de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea Societăţii de Transport Public Timişoara.


 
Investiţia are ca obiectiv creşterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare şi a accesibilităţii tramvaielor, astfel încât transportul public să devină mai atractiv în municipiul Timişoara, concomitent cu îmbunătăţirea generală a traficului urban şi reducerea poluării, prin scăderea emisiilor de dioxid de carbon”, se arată în contractul semnat de Primărie cu ADR Vest.

Valoarea contractului este de 96.378.421 lei, din care 79.388.436 lei reprezintă fonduri nerambursabile.

În completarea investiţiei, tot în cadrul Regio-POR au fost depuse spre finanţare încă două proiecte pentru înnoirea flotei de tramvaie – etapele II şi III.

Contracte pentru extinderea ambulatoriului ORL şi pentru construirea unei creşe

Nicolae Robu, primarul Timişoara şi Sorin Maxim de la ADR Vest au mai semnat încă două contracte pentru finanţare de la Uniunea Europeană.

Unul vizează reabilitarea, extinderea şi dotarea infrastructurii Ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Sunt prevăzute reabilitarea parterului imobilului situat pe Bulevardul Revoluţiei din 1989 nr. 6 şi extinderea sa pe verticală, rezultând o clădire cu parter şi patru etaje, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 865 de metri pătraţi. Investiţia cuprinde inclusiv dotarea cu echipamente medicale a ambulatoriului. Este un proiect în valoare totală de 10.592.285 lei, din care 10.379.914 lei finanţare nerambursabilă. 

Celălalt proiect se referă la conctrucţia unei creşe în zona Calea Bogdăneştilor. Este prevăzută construirea unei noi creşe la intersecţia cu strada Amzei, cu un regim de înălţime P+1E. Noua clădire va fi prevăzută cu toate instalaţiile necesare bunei funcţionări în condiţii de eficienţă energetică (electrice, sanitare, de încălzire etc.), inclusiv panouri solare, spaţii pentru activităţile zilnice ale copiilor şi pentru dormit, loc de luat masa şi bucătărie, mobilier şi dotări specifice, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi (lift dimensionat corespunzător şi rampe de acces), sistem de supraveghere antiefracţie, nouă locuri de parcare etc.
 
Valoarea totală a investiţiei este de 7.724.298 lei, din care 1.287.323,45 finanţare nerambursabilă. 
 
Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: