FOTO Cum arăta Timişoara în perioada socialistă. Atmosfera anilor '60 - '80 în oraşul de pe Bega în fotografii rare

FOTO Cum arăta Timişoara în perioada socialistă. Atmosfera anilor '60 - '80 în oraşul de pe Bega în fotografii rare

Imagini din albumul "Timişoara socialistă"

Imaginile cu Timişoara soclialistă au fost prelucrate după cărţile poştale din perioada 1960-1980, din colecţia istoricului Thomas Remus Mochnacs.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Timişoara socialistă” este cel mai nou foto-album editat de Emil Banciu, un timişorean emigrat în Germania în anii 80. Imaginile din album au fost prelucrate după cărţile poştale din perioada 1960-1980, din colecţia istoricului Thomas Remus Mochnacs. Album a apărut la edita eMedia din Munchen şi conţine aproape 70 de ilustrate.

Timişorenii vor putea să recunoască vechile ştranduri din oraş, bulevardele pe care de abia au fost construite blocurile turn, centrul oraşului în perioada în care pe acolo circulau tramvaiele, Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Bastion şi multe alte locuri.

Vă lăsăm să savuraţi atmosfera din oraşul de pe Bega în timpul comunismului, prin cele câteva fotografii selectate din albumul "Timişoara socialistă", care urmează să fie lansată la Timişoara în această lună. 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările