FOTO Cum arată noul tunel auto care traversează Manhattanul Timişoarei. Se deschide circulaţiei în luna august

FOTO Cum arată noul tunel auto care traversează Manhattanul Timişoarei. Se deschide circulaţiei în luna august

Tunelul auto de la Iulius Town FOTO Ş.Both

Subpasajul de la Iulius Town are o lungime de 203 metri, 26,5 metri lăţime şi va face legătura între bulevardul Antenei şi Piaţa Consiliul Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Lucrările la tunelul auto de la Iulius Town se apropie de final. Zilele acestea s-a asflatat breteaua de ieşire/intrare dinspre Calea Aradului, rămânând să se mai facă acelaş lucru şi în zona bulevardului Antenei. 
 
Se mai lucrează şi deasupra tunelului, unde vor fi amenajate porţiuni de vegetaţie, arbuşti şi gazon, elemente care vor face parte din acest parcul suspendat al proiectului Iulius Town. 
 
Reprezentanţii Iulius au anunţat că inaugurarea pasajului va avea loc în data de 31 august, odată cu prezentarea primei faze a proiectului Iulius Town.  
 
Spre deosebire de pasajul Michelangelo, unde s-a săpat pur şi simplu un tunel, aici tehnologia folosită de firma constructoare era cu totul diferită. Mai întâi s-a săpat o groapă uriaşă, s-au scos o cantitate impresionantă de pământ în jurul clădrii UBC 3, apoi s-a început construirea pasajului prin copertare.
 
Este vorba de un complex de pasaje pe două niveluri subterane: tunelul - pe patru benzi carosabile, care face legătura între bulevardul Antenei şi Piaţa Consiliul Europei, şi un tunel aflat în subteran, care face legătura cu câte o bandă carosabilă pe sens cu noua parcare subterană care s-a construit. 
După finalizarea lucrărilor, grupul Iulius va dona acest tunel muncipalităţii. Primăria urmează să se ocupe de realizarea unui nou pasaj subteran, în zona Piaţei Consiliul Europei. 

 
Cei de la Iulius Town şi-au asumat să realizeze şi proiectul pentru pasajul care va trece pe sub marea interesecţe din Piaţa Consiliul Europei, pe sub Calea Aradului, cu ieşire spre Calea Circumvalaţiunii şi Calea Torontalului, lucrarea efectivă urmând să fie suportată de Primărie.  
Tot în această perioadă, în tunel se desfăşoară lucrări în cadrul Festivalul Internaţional de Artă Stradală FISART 2019. Peste 30 de artişti din 11 ţări vor transforma pasajul într-o veritabilă galerie de artă graffiti. Vor fi 44 de module, desene, între 35 şi 50 de metri pătraţi. 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: