FOTO Aproximativ 1.500 de biciclişti au ieşit pe străzile din Timişoara, la "Pedalarea de toamnă"

FOTO Aproximativ 1.500 de biciclişti au ieşit pe străzile din Timişoara, la

Pedalarea de toamnă la Timişoara 2014 FOTO Ştefan Both

Bicicliştii din Timişoara au ieşit la "Pedalarea de toamnă" pentru a aniversa împliniri de şase ani de existenţă a campaniei Verde pentru biciclete. Aproximati 1.500 de biciclişti au fost pe străzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea bicicliştilor a avut loc începând pe platforma Timco (Str. Circumvalaţiunii), de şase ani obişnuitul loc de plecare al amatorilor de pedalare. Ca de obicei, s-au distribuit stickere <Şi eu susţin Verde pentru Biciclete>, numere de bicicletă şi baloane. "Am distriubuit 1.500 de baloane, însa pe traseu nici nu se văd. Asta înseamnă că numărul bicicliştilor este peste această cifră. Noi ne-am aşteptat la mai puţini participanţi, chiar dacă numărul maxim de biciclişti a atins, la Pedalarea de primăvara, 5.000 de persoane", a declarat Romina Faur, coordonator Verde pentru biciclete.
 
Bicicliştii au parcurs un traseu neobişnuit, din cauza unor lucrări edilitare care au loc în oraş. Astfel, ei au plecat de la Timco spre bulevardul Republicii, au trecut pe lângă Gara de Nod, apoi au ajuns în Calea Şagului, bulevardul Liviu Rebreanu, calea Martirilor, pe lângă Casa Tineretului. Au depăşit Sala Olimpia, au traversat pasajul Michelangelo, canalul Bega, iar în final s-au oprit în faţa Operei din centrul Timişoarei.

“De-a lungul timpului, am pedalat împreună pentru un stil de viaţă mai sănătos, pentru egalitate în trafic şi pentru un oraş mai puţin poluat”, a mai spus Romina Faur.
 
Surpriza Verde pentru Biciclete din acest an au fost “Jocurile Copilăriei”. Biciclişti au fost aşteptaţi să ia parte, după pedalare, pe strada Mărăşeşti, la jocuri precum: şotron, baba oarba, elastic, coarda,  v-aţi ascunselea, fripta, prinsa, Ţară, ţară vrem ostaşi, telefonul fără fir, Flori, fete şi băieţi, etc. 
 
Au existat ateliere de confecţionare origami şi avioane de hârtie, precum şi alte activităţi pentru tineri şi copii realizate de Incubator TM 107 şi OSUT. 
 
Nu a lipsit nici atelierul de tunat biciclete, ”Pimp my Bike”, realizat de Alex Baciu. 
 
Numărătoarea de Toamnă este organizată de Fundaţia Bega în cadrul campaniei Verde pentru Biciclete, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local. 

Citiţi şi:
 
 

FOTO Nonconformista pistă de biciclete de pe malul Begăi naşte pasiuni în rândul timişorenilor conservatori

Campania Verde pentru Biciclete a transformat Timişoara în capitala bicicliştilor din România

FOTO VIDEO Cinci ani de pedalare susţinută în Timişoara: “Oraşul este pe un drum de modernizare şi de occidentalizare”

FOTO Pedalarea de primăvară: Timişoara a devenit un oraş al bicicliştilor

Timişoara, oraşul unde bicicleta a devenit mod de viaţă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: