FOTO Aparat de radioterapie de 1,6 milioane euro. A fost inaugurat al doilea Centru de Radioterapie la Timişoara

FOTO Aparat de radioterapie de 1,6 milioane euro. A fost inaugurat al doilea Centru de Radioterapie la Timişoara

Centru de Radioterapie OncoHelp

Spitalul privat OncoHelp a achiziţionat un aparat de radioterapie în valoare de 1.600.000 de euro. A fost inaugurat al doilea Centrul de Radioterapie din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţiei OncoHelp în colaborare cu Asociaţia Dăruieşte Viaţă au reuşit să achiziţioneze un aparat de radioterapie de care vor putea beneficia bolnavii de cancer. Aparatul a costat 1,6 milioane de euro, din care 400.000 de euro au fost strânşi în cadrul campaniei „Dar din dar se face viaţă”, demarat de Asociaţia Dăruieşte Viaţă. De acest aparat vor beneficia peste 1.000 de bolnavi de cancer, în fiecare an.
 
În Timişoara exista până acum un singur centru de radioterapie, cel de la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă, care nu poate răspunde în prezent tuturor cerinţelor.

Aparatul de ultimă generaţie poate radia exact zona afectată, în radioterapie e importantă precizia, pentru ca organele din jur să nu sufere din cauza radiaţiilor.
 
„Fiecare bolnav de cancer e un erou tăcut. Acum zece ani am început la parterul unui bloc într-un apartament de 3 camere, acum avem zeci de saloane, peste 100 de angajaţi. Am vrut să păstrăm din sistemul public ce era bun, adică să fie accesibil şi am reuşit, serviciile noastre fiind gratuite. Am vrut să oferim gratuit servicii de calitate, considerăm că e datoria noastră să respectăm meseria. Povestea nu se încheie aici, vrem să dublăm numărul de paturi, peste încă cinci ani vreau să spunem că am realizat un spital multidisciplinar modern cum există în Europa”, a declarat Şerban Negru, directorul OncoHelp.
 
Ca bolnavii care vor veni aici la tratamente la Centrul de Radioterapie OncoHelp conducerea spitalului încearcă se semnete un contract cu CJAS Timiş pentru serviciile de radioterapie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: