FOTO Cum a ajuns Timişoara să fie acoperită de graffiti. Artişti din toată luma îşi folosesc măestria pe zidurile oraşului bănăţean

FOTO Cum a ajuns Timişoara să fie acoperită de graffiti. Artişti din toată luma îşi folosesc măestria pe zidurile oraşului bănăţean

Operet de artă realizate cu spraiurile colorate FOTO Ştefan Both

Festivalul Internaţional de Street-Art (FISART), coordonat de Facultatea de Arte şi Design, în colaborare cu Primăria, Centrul Cultural German şi Fundaţia EnduRoMania, a adus numeroşi graferi de renume în Timişoara.

De câţiva ani , artiştii graffiti din toată lumea vin la Timişoara pentru a-şi demonstra talentul. Festivalul Street Art, care se organizează din 2011 în capitala Banatului, cu ajutorul Primăriei, Facultatea de Arte şi Fundaţia EnduRoMania, a schimbat imaginea unor imobile, pereţii pasarelelor şi podurilor, clădiri dărăpănate, ziduri de instituţii şi clădiri private.
 
Grafferii realizează veritabile opere de artă în mod legal. De-a lungul timpului au venit artişti cu spray-uri din Spania, Franţa, Croaţia, Elveţia, Brazilia, Ungaria sau SUA. Festivalul Street Art este organizat din dorinţa de a promova importanţa şi rolul acestei forme creative de exprimare.

Prin acest eveniment, Timişoara a trecut pe un loc fruntaş în România din punctul de vedere al artei stradale şi al participării internaţionale. Artiştii pot lucre în locaţii bine stalibilite. Iulius Mall, Filarmonica Banatului, Facultatea de Artă şi Design şi-au pus zidurile la bătaie.

Organizatorii susţin că uu fost luate ca model dezvoltările similare care au avut succes în unele metropole ale lumii, precum Philadelphia, Miami, Berlin, New York, Sao Paolo. 

Citiţi şi:

FOTO A fost terminată uriaşa operă de artă realizată pe o clădire din Piaţa Victoriei

FOTO Un artist croat de Cartea Recordurilor desenează în Timişoara un graffiti în 3D

FOTO Un artist brazilian "renovează" clădirea istorică în care se află sediul PP-DD Timişoara


Primarul Timişoarei a descoperit un crater imens pe strada Alba Iulia GALERIE FOTO

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: