FOTO Aeroportul utilitar din Timişoara, soluţie viabilă pentru concerte mari în lipsa unui stadion şi a unei săli polivalente noi

FOTO Aeroportul utilitar din Timişoara, soluţie viabilă pentru concerte mari în lipsa unui stadion şi a unei săli polivalente noi

Scena mare de la Flight Festival este flancată de două avioane AN-2 FOTO Ş.Both

Aeroportul „Cioca” de lângă Timişoara, al doilea aeroport al Timişoarei, după Aeroportul Internaţional “Traian Vuia”, este gazda primei ediţii a Flight Festival.

GALERIE FOTO

Prima ediţie a Flight Festival a propus un nou spaţiu pentru evenimente majore în Timişoara. Aeroportul utilitar „Cioca”, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Timiş, se dovedeşte o soluţie bună pentru concerte de mari dimensiuni, mai cu seamă că Timişoara nu avea, în viitorul apropiat, nici stadion, nici sală polivalentă nouă.
 
Oraşul nu avea un spaţiu potrivit pentru concerte care să atragă şi să primească public numeros, mai cu seamă că se apropie 2021, când Timişoara va deţine titlu de Capitală Culturală Europeană. 
 
Aerodromul „Cioca” de lângă Timişoara este al doilea aeroport al Timişoarei, după Aeroportul Internaţional “Traian Vuia”. Este utilizat de proprietarii de avioane mici şi mijlocii, pentru agrement, de până la 5.700 de kilograme, de companii de aero-taxi, cât şi de avioanele utilitare. 
 
 
Flight Festival s-a dorit un experiment. Iar rezultatele au fost bune. E un spaţiu exelent pentru evenimente. Spaţiul este absolut imens. Peste 45 de hectare este tot spaţiul, iar pentru acest festival s-au folosit doar la cinci hectare. Locaţia este în afara oraşului, la kilometrul 5, e în câmp, nu deranjează pe nimeni. 


 
 
Organizatorii Flight Festival au amenajat o parcare cu 3.000 de locuri, care s-a dorit însă insuficient. Pentru ediţia pilot au estimate în jur de 15.000 de persoane.

 
Au fost amenajate trei scene (scena mare, scena de tehno şi scena retro), spaţiu de lounge, zonă de food-track-uri, s-a construit o zonă specială de VIP, un colţ pentru copii, zonă de gaming, corturi pentru ateliere creative şi zone în care participanţii pot experimenta tehnologii noi şi realitatea virtuală. 

 
Hangarul în care se garează avioanele uşoare şi ultrauşoare a fost transformat în sală de cinema, dar totodată şi în sală de concerte. 

 
Festivalul a început vineri seara. S-a pregătit un veritabil centru al distracţiei, culturii, artei şi tehnologiei. Capii de afiş din 2019 au fost ATB, Brooks, Dirty Nano şi Vama.

 
Cei de la Fisart au colorat cu grafitti toată aerogara, care este scoasă din uz. Ca impact vizual sunt cele trei avioane Antonov AN-2, folosite încă pentru activităţile de stropire cu îngrăşămnte şi insecticide, de Societatea “Aviaţia Utilitară”.
 
 
Festivalul a adus clienţi şi proprietarilor de avioane mici care fac zbururi de agrement. Un zbor de 15 minute, în jurul Timişoarei, a costat 125 de lei, iar doritorii au stat efectiv la coadă să prindă un zbor.

 
ATB este capul de afiş al primei ediţii Flight Festival, care va fi pe scenă duminică noaptea, de la ora 0.30. Un al headliner a fost Brooks, care a fost pe scenă sâmbătă noaptea. În prima seară au fost The Motans, Paul Damixie, Andre Rizo, Arias şi mulţi alţii.

 
Guess Who, Grasu XXL, Dirty Nano şi Brooks au fost sâmbătă, iar astăzi sunt Spike, Vama, John Trend, ATB, Manuel Riva şi alţii.
 

 
Anul acesta s-a mers mult pe DJ şi muzică electronică, dar la anul se schimbă lucrurile, spun organizatorii. Se poartă deja discuţii cu nume mari de pe scena internaţională. 

  
Preţul unui abonament pe toate cele trei zile a costat 99 de lei, iar biletul pentru o zi: 60 de lei. 
 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: