FOTO Şcoala care-i costă pe părinţi minim 6.000 de euro pe an. „S-au înscris 220 de copii. Avem în jur de zece naţionalităţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

British International School of Timisoara este prima şcoală britanică cu licenţă Cambridge din Banat şi al şaselea din România, după cele de la Bucureşti (unde sunt două şcoli), Constanţa, Oradea şi Cluj-napoca.

GALERIE FOTO

Startul noului primului an şcolar s-a amânat însă cu o săptămână, pe motiv că nu s-au încheiat lucrările de amenajare, una care a presupus tranformarea completă a fostei mănăstiri Marienheim a călugăriţelor de Notre Dame, construită în 1910. 

“S-a amânat începutul anului din cauza renovărilor din campus. La modul general, anul academic într-o şcoală de acest gen începe undeva la începutul lunii septembrie şi ţine până la jumătatea lunii iunie. Nu avem nimic de-a face cu calendarul unei şcoli publice, e un calendar diferit care se stabileşte în funcţie de alte criterii”, a declarat Ciprian Ţiplea, directorul British International School of Timisoara.

British International School of Timisoara va fi cea mai selectă şcoală din capitala Banatului, proiectul fiind iniţiat omul de afaceri Ovidiu Şandor.

“Ne bucurăm că putem aduce un sistem alternativ de educaţie. E o comunitate internaţională, pentru că e vorba de un întreg pachet. Avem profesori din Marea Britanie şi Canada, profesori cu experienţă şi zic eu că aduc în plus”, a mai declarat Ciprian Ţiplea.

image

Se lucrează intens pentru terminarea Şcoalii britanice din Timişoara
 

Şcoala începe cu 220 de elevi 

În ciuda tarifelor de şcolarizare, deloc mici, primul an şcolar începe cu 220 de elevi. 

“Nu îmi imaginam că o să avem mai mult de 50 de copii, ghidându-mă după experianţa şcolii britanice de la Bucureşti. Avem 220 de copii înscrişi în şcoală, iar numărul lor va creşte pentru avem deja listă de aşteptare pentru anul viitor. Capacitatea maximă în campusul actual este undeva la 340 de copii, pentru ca apoi, după ce deschidem şi cealaltă clădire, liceul care se va construi tot în campus, să putem ajunge undeva la 600 de copii”, a spus directorul Şcolii britanice din Timişoara.

image

Proiectul în care se vede că vechea clădire a Şcolii de fete clădire va corp nou  
 

Tarife între 6.000 şi 8.000 de euro

Tarifele de la British International School of Timisoara sunt în linie cu costurile Transylvania College din Cluj-Napoca. Costurile vor fi mai mari la liceu decât la gimnaziu: se porneşte de 6.000 de euro pe an la gimnaziu şi se ajunge spre 8.000 de euro la liceu. 

“Avem în jur de zece naţionalităţi. Unul din motivele pentru care anumite familii nu veneau în Timişoara pentru anuite joburi era şi faptul că nu aveau o şcoală unde să îşi înscrie la şcoală copiii. Majoritatea celor înscrişi sunt români, dar o să crească şi numărul copiilor din alte ţări”, a adăugat Ţiplea.

image

Mult spaţiu verde în campusul şcolii

Campus de nivel internaţional

Printre facilităţile şcolii vor fi: săli de clasă moderne, laboratoare de ştiinţă, IT, bibliotecă, sală de servit masa, sală de examene, săli de arte şi muzică, spaţii pentru sport, spaţii pentru joacă şi recreere.
 

“Şcoala o să arate foarte bine, va fi una dintre cele mai frumoase şcoli din ţară. E un campus foarte frumos, cu 10.000 de metri pătraţi, cu multă verdeaţă, clădire istorică renovată la care se ataşează corpul nou. Sala de informatică va fi echipată cu tehnologie de ultimă generaţie, specială va fi şi sala pentru orele de muzică, sala de artă, pentru orele de teatru. Sunt multe clase. Vom avea teren de sport, în viitor şi o sală de sport”, a mai adăugat Ţiplea. 

image

Campusul din Calea Aradului
 

Dezvoltare din punct de vedere social, emoţional şi cultural

Sistemul de educaţie britanic îmbină un curriculum academic de calitate internaţională care permite dezvoltarea cunoştinţelor generale, aplicarea practică a noţiunilor teoretice şi dezvoltarea de aptitudini pe anumite domenii în funcţie de abilităţi şi pasiuni. 

“Am vorbit foarte mult cu părinţii despre particularităţile sistemului britanic. Pune accent pe dezvoltarea copiii din punct de vedere moral, social, cultural, emoţional. Este una dintre particularităţile importante ale acestui sistem. Dacă copiii vin la şcoală cu zâmbetul pe buze, dacă se întroc cu nerăbdare să vadă ce altceva vor mai afla, dacă sunt fericiţi, dacă reuşesc să-şi descopere abilităţile şi pasiunile, dezvoltarea academică vine de la sine. Evident că şcoala va avea o programă academică prestigioasă”, a mai spus Ciprian Ţiplea.    

image

Primul labotaror terminat este cel de chimie  
 

Director cu experinţă vastă la şcoli britanice

Cristian Ţiplea, directorul directorul British International School of Timişoara, are o experienţă de 15 ani în şcoli britanice. 

“Sunt din Timişoara, dar am plecat de aici în 2002. În 2003 am intrat în sistemul de educaţie de sorginte britanică, la Bucureşti. Am lucrat până în 2013 când am plecat în Marea Britanie, pentru că am vrut să experimentez acest sistem în ţara de origine. M-am întors apoi în Bucureşti, pe funcţia de director academic la Şcoala Britanică. În ultimii şapte ani, înainte să vin la Timişoara, am lucrat pe această funcţie de director academic”, a declarat Ciprian Ţiplea.  

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite