Fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara, pensionat cu forţa. Cum i-a refuzat Dominic Fritz prelungirea contractului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Cojan este director adjunct după ce a fost retrogradat după instalarea noii administraţii FOTO tion.ro
Dorel Cojan este director adjunct după ce a fost retrogradat după instalarea noii administraţii FOTO tion.ro

Directorul adjunct al Poliţiei Locale Timişoara, care a condus timp de şase ani instituţia, cumulând pensia MAI cu salariul, a fost obligat să se pensioneze. La 66 de ani, Cojan a cerut o prelungire a contractului de muncă, dar Dominic Fritz l-a refuzat.

Prima victimă a primarului Timişoarei, după preluarea mandatului, a fost şeful Poliţiei Locale, Dorel Cojan, care ocupa funcţia de director executiv al instituţiei cumulând pensia MAI cu salariul. 

Cum Dorel Cojan a împlinit anul trecut 65 de ani, acesta a mai putut rămâne în funcţie încă un an, pe baza unei cereri aprobate de fostul primar Nicolae Robu. 

Pentru că termenul până la care a fost prelungit contractul expiră în iulie, Cojan a cerut prelungirea contractului de muncă cu încă un an.

Dominic Fritz a refuzat, însă, prelungirea contractului cu Cojan, prevalându-se de un articol din OUG privind Codul Administrativ care spune că „cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, funcţionarul public poate fi menţinut în funcţia publică”. Cu alte cuvinte, Fritz a considerat că îl poate menţine în funcţie pe Cojan, dar acest lucru nu e obligatoriu.

Fostul şef al Poliţiei Locale Timişoara a contestat în instanţă decizia primarului Fritz, urmând ca judecătorii să decidă dacă Dorel Cojan mai poate rămâne pensionar-angajat sau trebuie să se mulţumească doar cu pensia.

Dorel Cojan, pe funcţii de conducere aproape 40 de ani

CV-ul lui Dorel Cojan scoate la iveală faptul că în ultimii 38 de ani acesta a stat 35 de ani numai pe funcţii de conducere. Concret, între 1981 şi 1985, Cojan a fost Şeful Compartimentului Sectorişti din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara. Între 1988  şi 1990, Cojan a fost şeful Compartimentului Agenţi Ordine din cadrul Biroului de Ordine Publică al Miliţiei Municipiului Timişoara. Cojan evită, însă, să folosească termenul de Miliţie, folosind şi pentru perioada dinainte de 1989 denumirea de Poliţie.

După Revoluţie, Dorel Cojan a fost pe rând şeful Biroului Ordine Publică Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, şeful Biroului Poliţie Rutieră Timişoara, şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră, şeful Secţiei 2 Poliţie Timişoara, adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Timişoara pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră. Din 2006, Dorel Cojan ocupă funcţia de director executiv adjunct al Poliţiei Locale Timişoara, conducând în ultimii cinci ani instituţia care nu are un director executiv.

Mai multe despre CV-ul lui Dorel Cojan puteţi citi AICI.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şeful Poliţiei Locale din Timişoara a rămas fără permis. A circulat cu 102 kilometri la oră în localitate

Care este venitul lunar al şefului Poliţiei Locale Timişoara, instituţie implicată într-un scandal de anvergură. Fostul miliţian ridică o mică avere de la stat

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite