Fostul şef al DNA Timişoara a murit după ce a căzut de la etajul şase al clădirii în care lucra ca procuror. Cauzele posibilei sinucideri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul şef al DNA s-ar fi aruncat de la etajul şase
Fostul şef al DNA s-ar fi aruncat de la etajul şase

Fostul şef al DNA Timişoara Tamas Schiffbeck (48 de ani) şi-a pierdut viaţa vineri dimineaţă, după ce a căzut de la etajul şase al clădirii în care lucra ca procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Din primele date rezultă că bărbatul s-ar fi sinucis, dar poliţiştii au declanşat o anchetă.

GALERIE FOTO

UPDATE: Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis un mesaj de condoleanţe în urma decesului lui Tamaş Schiffbeck. Conducerea DNA arată că nu are cunoştinţe ca Schiffbeck să fi fost vizat de vreo anchetă penală sau disciplinară. „Conducerea şi personalul din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă, a domnului procuror Tamaş Schiffbeck, un bun coleg şi un profesionist desăvârşit. În acest moment de mare cumpănă, transmitem pe această cale sincere condoleanţe familiei.  Dumnezeu să îl odihnească! Direcţia Naţională Anticorupţie nu are cunoştinţă ca domnul procuror Tamaş Schiffbeck să fi fost vizat de vreo anchetă penală sau disciplinară”, se arată în comunicatul DNA. 

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare, geamul de la care s-a aruncat procurorul Schiffbeck  este conceput în aşa fel încât să nu se poată deschide mai mult de 15 cm. Aceleaşi surse au mai declarat că înainte de a se arunca de la etajul biroului său, procurorul a rupt, practic, balamaua care împiedica geamul să se deschidă mai mult de 15 cm. 

UPDATE: Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că o echipă de inspectori judiciari ar fi trebuit să înceapă de astăzi o verificare la DNA Timişoara, inclusiv pentru perioada în care Serviciul era condus de Tamaş Shiffbeck. Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru, nu a putut confirma sau infirma controlul tematic de la DNA Timişoara, spunând că „astfel de controale sunt multe”. Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare a declarat, însă, că cel puţin în ultimii doi ani, pe numele lui Tamaş Schiffbeck nu a fost depusă nicio sesizare la Inspecţia Judiciară. 

Tamas Schiffbeck suicid sinucidere procuror timisoara procuror dna FOTO Inquam Photos  Virgil Simonescu


Fostul şef al DNA Timişoara Tamas Schiffbeck  s-a aruncat, vineri dimineaţă, de la etajul şase al clădirii unde îşi are sediul Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara, aflată în zona centrală a oraşului. Se pare că acesta s-a aruncat chiar de pe fereastra biroului său, arată News.ro. Deocamdată nu se ştie ce l-a împins la acest gest, mai arată sursa menţionată anterior. Poliţiştii au declanşat o anchetă.

Surse „Adevărul“ au explicat că o posibilă cauză a sinuciderii ar putea fi boala foarte gravă a soţiei sale, care ar fi în prezent în Viena pentru tratament. Cei doi soţi au împreună două fete. Deocamdată este însă vorba despre o ipoteză neconfirmată oficial de poliţişti.

Conform Digi 24, înainte de sinucidere procurorul ar fi forţat balamaua de la geam pentru a reuşi să deschidă fereastra.

Cine a fost Tamaş Schiffbeck, procurorul DNA care s-a sinucis aruncându-se din biroul său de la DNA Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite