Fostul „rege al asfaltului din Banat” a rămas şi fără lacul de Herneacova. Cât cere banca pe proprietate

Fostul „rege al asfaltului din Banat” a rămas şi fără lacul de Herneacova. Cât cere banca pe proprietate

Heleşteul de la Herneacova şi hala pentru creşterea sturionilor

Georgică Cornu a rămas şi fără lacul de 7,1 hectare şi hala pentru creşterea sturionilor de la Herneacova, afacere care a fost pusă pe picioare în 2011, atunci când lucrurile mergeau bine în imperiul său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Omul de afaceri Gerogică Cornu, supranumit cândva „Regele asfaltului din banat, a rămas fără cea mai mare parte din avere. Cornu s-a aflat cândva în TOP 100 milionari întocmit de revista Forbes, figurând cu o avere de aproximativ 120 de milioane de euro. A fost unul dintre cei mai mari constructori din România. 
 
După falimentul firmelor Izometal-Confort şi problemele cu justiţia, fiind cercetat pentru evaziune şi spălare de bani, omul de afaceri a fost efectiv sărăcit de bănci, care au scos la vânzare cea mai mare parte din proprietăţile sale.
 
Cornu a rămas şi fără lacul şi hala pentru creşterea sturionilor de la Herneacova, afacere care a fost pusă pe picioare în 2011, atunci când lucrurile mergeau bine în imperiul său. Ferma de sturioni a fost realizată în mare parte din fonduri europene. 
 
Domeniul este scos la vânzare pe site-ul Executări.ro. Preţul iniţial a fost de 1,8 milioane de euro (plus TVA), însă acum poate fi cumpărat cu aproximativ un milion de euro.Conform site-ului Executări.ro, domeniul cuprinde hala pentru cercetarea sturinilor, un teren extravilan în suprafaţă de 125.077 metri pătraţi, ideal pentru un cartier de vile şi agrement. Hala P şi parţial P+1E are 2.653 metri pătraţi, din care 344 metri pătraţi reprezintă birouri. 
 
 
Pe terenul aferent imobilului supus evaluării este amenajat un heleşteu cu o suprafaţă de 7,1 hectare, trei foraje la o adâncime de 150 metri, cu cabine pompe, o reţea de alimentare cu energie electrică cu post de tranformare şi reţea de canalizare racordată la staţia de epurare proprie. 
“Regele asfaltului din Banat” deţinea 200 de hectare de pământ în zona Herneacova, aflat la 23 de kilometri de Timişoara, şi avea de gând să transforme zona într-un complex turistic. Pe domeniul de la Herneacova se aflau şi vilele de vacanţă ale lui Georgică Cornu şi a celorlalţi directori din grupul său de firme.

 
A amenajat un manej şi un hipodrom. Toate acestea au ajuns în proprietatea partenerului său de afaceri, Lucian Caraiman. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: