Fost şef de Poliţie ajuns la închisoare pentru că a omorât în bătaie un om care l-a călcat pe picior în microbuzul de navetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sentinţă definitivă în cazul fostului şef al Poliţiei Gătaia (judeţul Timiş), Daniel Disagă. Acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, Disagă a fost condamant definitiv la cinci ani de închiosare, fiind acuzat că l-a omorât în bătaie pe un bărbat cu care a avut un conflict în microbuzul cu care cei doi făceau naveta.

Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală în dosarul în care fostul şef al Poliţiei Gătaia, Daniel Disagă, a fost acuzat că l-a omorât în bătaie pe un bărbat din oraş, cu care a avut un conflict în microbuzul de navetă. Victima a fost Viorel Ivănescu (47 de ani), originar din zona Olteniei şi venit în Banat, alături de concubina sa, Gabriela Budeanu, alături de care avea doi copii de 11 şi 18 ani. Angajat la o firmă din Timişoara, Viorel făcea zilnic naveta cu un microbuz cu care mergeau la serviciu şi alţi localnici din Gătaia. 

În microbuz, Viorel Ivănescu s-a dezechilibrat şi l-a călcat pe picior pe şeful Poliţiei Gătaia. Între cei doi a început un schimb de replici, iar pe traseu, în localitatea Birda, Ivănescu a fost dat jos din microbuz, urcat într-o maşină de jandarmi şi dus la sediul Poliţiei din Gătaia. În biroul de Investigaţii Criminale, spun procurorii, şeful Poliţiei l-a bătut pe Ivănescu, care s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit. Totul s-a petrecut în prezenţa unei a treia persoane, martor cheie în dosarul procurorilor. 

În rechizitoriul de trimitere în judecată, procurorii au descris în detaliu filmul loviturilor care l-au omorât pe Ivănescu Viorel. Potrivit anchetatorilor, victima ar fi primit mai multe palme de la poliţist. Palmele nu l-au doborât. „După ce a pătruns în birou, fără să se dezechilibreze ori să fie deranjată de palmele primite, victima s-a dus înspre geamul din capătul biroului. Imediat, inculpatul a intrat nervos în birou şi s-a dus înspre victimă pe care a început să o înjure, continuând să o certe pe un ton ridicat pentru modul în care s-a comportat în microbuz. Victima s-a uitat mirată la comisarul Disagă, chiar flegmatic şi i-a răspuns: «Dar ce am făcut, că nu am omorât pe nimeni»“. A fost reacţia care a dezlănţuit iadul.
 

Potrivit rechizitoriului, Disagă s-a năpustit asupra victimei şi a încercat să îl lovească pe Ivănescu cu palma peste faţă. Bărbatul a parat lovitura, iar poliţistul i-a dat victimei un pumn în bărbie, „puţin în stânga bărbiei, pe sub mâinile încă ridicate ale victimei“. Viorel Ivănescu s-a dezechilibrat şi a căzut pe podea, lovindu-se cu capul de mobilierul din birou şi de parchet.
 

Anchetatorii susţin că poliţistul a luat victima şi a pus-o pe scaun şi i-a dat două palme pentru a-şi reveni. Inconştient, bărbatul a căzut din nou pe podea, fără semne vitale. Victima a fost dusă la dispensarul aflat la aproximativ 200 de metri de Poliţie, unde medicul a constatat că victima nu are puls. Doctorul a chemat ambulanţa pentru a-l transporta pe Ivănescu la spitalul din Deta, dar bărbatul decedase cu 7-8 minute înainte de a ajunge salvarea.
 

Comisarul Daniel Disagă a negat în permanenţă că l-a lovit pe Viorel Ivănescu, susţinând că victima s-a dezechilibrat şi a căzut din senin. În urma procesului, Tribunalul Timiş şi Curtea de Apel Timişoara l-au condamnat pe Disagă la cinci ani de închisoare. Familia victimei trebuie să primească daune morale de 150.000 de euro. Sentinţa este definitivă. În baza ei, fostul şef al Poliţiei Gătaia a şi fost încarcerat. „Am făcut plângere penală împotriva magistraţilor pentru că au refuzat administrarea de probe”, a declarat avocata lui Daniel Disagă, Carmen Obârşanu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite