Florarii fac reduceri în prima zi de școală. Află cât costă un buchet (FOTOGALERIE)

Pe lângă părinţi şi elevi, florarii se bucură şi ei de începutul unui nou an şcolar pentru că aceasta este una dintre puţinele ocazii cu care vânzările lor cresc. Preţurile florilor au fost adaptate crizei din buzunarele timişorenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pieţele de flori din oraş au fost luate cu asalt de mămici, tătici şi copii. Mâine, aproape fiecare elev care va începe şcoala sau grădiniţa va duce cu el măcar un buchet de flori. „Noi am cumpărat trei buchete de flori momentan, toate la fel. Unul pentru noua dirigintă a fiicei mele mai mari şi celelalte două pentru educatoarea şi îngrijitoarea de la grădiniţa unde va merge fiica cea mică", a spus Cristina Heghy,de 28 de ani, mămică. Pentru fiecare buchet de flori timişoreanca a plătit 15 lei. „Cumpărăm în fiecare an la deschidere şi la încheiere", a spus mămica.

 

Florarii au lăsat din preţuri de-a lungul anului. Dacă în anii precedenţi cei care cumpărau flori exact în ziua în care începea şcoala la un preţ mai mare decât cel normal, anul acesta comercianţii negociază preţurile. Astfel, un buchet de gherbera ce costă 15 lei poate fi cumpărat cu doar 10 lei, dacă clientul cumpără mai multe buchete.  „Nu se cumpără flori, deci nu o să mai crească preţurile. Oamenii iau ce e mai ieftin şi ce ţine mai mult, cam trei sau patru buchete. Aleg flori din acelaşi fel, nu prea au mers combinaţiile", a povestit Maria Darvaşi, florăreasă. Pentru un trandafir timişorenii vor plăti 5 lei, chiar 7 lei. Un crin costă 15 lei, un fir de lizianthus ajunge la 5 lei, în timp ce gherbera este 3 lei.


Comercianţii aşteaptă clienţii întârziaţi şi mâine dimineaţă, dar şi la prânz. „Astăzi o să meargă mai bine, mâine dimineaţă, la fel, până pe la 10.00", a mai spus Maria Darvaşi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările