Fiasco la un concert caritabil pentru Liceul de Muzică. Organizatorii sunt dezamăgiţi de conducerea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul de susţinere a Liceului de Muzică „Ion Vidu“ a scos în evidenţă starea jalnică în care se află instituţia. Sala de concerte a liceului a fost mistuită de flăcări în urmă cu mai bine de o lună. Pentru reparaţii e nevoie de o investiţie de 26.000 de euro.

La evenimentul caritabil găzduit de Sala Capitol au fost vândute doar 200 de invitaţii, cu 100 de lei, deşi spectacolul a reunit muzicieni de marcă, precum Mircea Baniciu, Vladi Cnejevici, Horia Crişovan, Spitalul de Urgenţă şi Dan Helciug. Pentru a nu rămâne cu sala goală, organizatorii au pus în vânzare şi bilete cu 10 lei, iar la un moment dat au lăsat chiar intrarea liberă. „A fost dezamăgitoare reacţia timişorenilor faţă de acest eveniment. Weekend-ul trecut s-a deschis la Timişoara un club de manele, unde a cântat Salam. Am auzit că bişniţarii au vândut bilete la suprapreţ. Sunt dezamăgit!”, a declarat Corneliu Vaida, de la Lion Club Timişoara, organizatorul evenimentului destinat Liceului de Muzică „Ion Vidu”.

În cadrul concertului de la Sala Capitol s-a făcut simţită nemulţumirea artiştilor faţă de situaţia şcolii. „Sunt foarte trist. Liceul arată jalnic. Lăsând acest incendiu, un eveniment nefericit datorat lipsei de reacţie şi a neprofesionalismului, liceul arată trist. Parcă ar fi o clădire părăsită! Aş da orice ca lucrurile să se schimbe. Aş vrea ca cei care fac reconstrucţia acestui liceu să fie profesionişti, capabili, nu amatori. Nu vreau o afacere de familie”, a spus Virgil Ianţu, care a învăţat 13 ani la Liceul de Muzică „Ion Vidu”.

Mai puţin de 10.000 de lei

Suma strânsă în urma concertului nu depăşeşte 10.000 de lei. Cei de la Lions nu au de gând să doneze banii direct liceului, ci vor tocmi specialişti. „Acolo se lucrează neprofesionist, la heirup. Nu există cineva care să coordoneze lucrările”, a mai spus Corneliu Vaida.

Conform spuselor directoarei liceului, Speranţa Catană, lucrările au fost grăbite pentru ca şcoala să poată găzdui Olimpiada de Muzică, care se va deschide pe 14 aprilie. „Suntem obligaţi să ne mişcăm repede. Această sală a fost una din cele mai bune din Europa acum 40 de ani. De atunci, alţii au înaintat, iar noi nu doar că am stat pe loc, dar am făcut şi paşi înapoi”, a declarat Speranţa Catană.

Aceasta se arată dezamăgită de atitudinea lui Virgil Ianţu. „Prefer să nu comentez ce a spus. Am umblat ca un căţel după el să îi arăt ce facem la liceu. E adevărat că soţul meu mă ajută, el a fost director la liceu şi e fizician. Iar unul din arhitecţi este cuscrul meu. Dar ce e rău să mă sprijine?”, a spus Speranţa Catană.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite