Fenomenul cultural care dă viaţă zidurilor din Timişoara. Cum au transformat spaniolii vechile bazine de la Uzina de Apă FOTO

Fenomenul cultural care dă viaţă zidurilor din Timişoara. Cum au transformat spaniolii vechile bazine de la Uzina de Apă FOTO

FISART 2017 la Uzina de apă din Timişoara FOTO Sergio Morariu

Festivalul Internaţional de Street-Art (FISART), coordonat de Facultatea de Arte şi Design, în colaborare cu Primăria, Centrul Cultural German şi Fundaţia EnduRoMania, a adus la Timişoara numeroşi grafferi de renume şi în 2017.

Festivalul Street Art, care se organizează din 2011 în capitala Banatului, a schimbat imaginea unor imobile, pereţii pasarelelor şi podurilor, clădiri dărăpănate, ziduri de instituţii şi clădiri private.
 
Grafferii realizează veritabile opere de artă în mod legal. De-a lungul timpului au venit artişti cu spray-uri şi vopsele din Spania, Franţa, Croaţia, Elveţia, Brazilia, Ungaria sau SUA. 
 
FISART 2017 s-a desfăşurat în incinta Staţiei de tratare a apei de la Urseni, cu sprijinul Aquatim. Lucrările de artă murală au fost făcute pe rezervoarele de înmagazinare a apei şi pe faţada vechii clădiri în care se află fostele filtre pe bază de cărbuni. 
 
Au realizat lucrări şapte artişti din Spania, Amaia Arrazola, Ekaterina Bunits, Daniela Carvalho, Karina Hossack, Momo (Cristian Blanxer), Lauro Samblas şi Txemy (Ignacio Basualto), Corina Nani din Timişoara. 

Puteţi vedea în galerie foto ce au lăsat în urmă artiştii la FISART 2017.

Citiţi şi:


Linia fină dintre artă şi vandalism. Înarmaţi cu vopsea, trafaleţi şi pensule, artiştii din Spania au atacat zidurile din Timişoara FOTO

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: