UPDATE Fata călcată cu maşina de şmecherul cu BMW care a fugit de la locul accidentului a murit. Organele Dorei vor salva alte vieţi

UPDATE Fata călcată cu maşina de şmecherul cu BMW care a fugit de la locul accidentului a murit. Organele Dorei vor salva alte vieţi

Medicii nu au mai putut face nimic pentru Dora Târziu

Dora Târziu, tânăra din Cenad rănită grav de un tânăr de 22 de ani care a fugit de la locul accidentului, a murit.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Dan Ilincariu, a declarat pentru pressalert.ro că familia Dorei Târziu a fost de acord ca organele fetei să fie prelevate pentru a fi transplantate unor persoane aflate în suferinţă. 

Medicii secţiei de Anetezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Timişoara nu au mai putut face nimic pentru Dora Târziu, tânăra de 16 ani din Cenad ajunsă în comă după ce a fost lovită în plin de un şmecher cu BMW care a fugit de la locul accidentului. Practic, intrarea Dorei în moarte cerebrală înseamnă că medical nu se mai poate face nimic, organele funcţionând doar datorită aparatelor. De altfel, medicii discută cu familia posibilitatea prelevării de organe de la Dora pentru salvarea altor vieţi.

Tragedia a căei victimă a căzut Dora Târziu a avut loc joi seara în Cenad. Dora şi prietena ei au fost la un suc cu alţi prieteni şi se întorceau acasă, „pe carosabil”, potrivit comunicatului oficial al Poliţiei, când Dora a fost lovită în plin de un BMW, al cărui şofer a fugit de la locul accidentului. Impactul a fost atât de puternic încât fata a ajuns în comă. Cu toate acestea, şoferul a fugit de la locul accidentului. Şoferul care a provocat accidentul a fost identificat a doua zi după accident, fiind vorba de Sofian Precup, un tânăr de 22 de ani Bărăteaz.

Surse judiciare au declarat pentru  „Adevărul” că autorul accidentului este un tânăr de etnie rromă, care le-a spus poliţiştilor că a fugit de la locul accidentului de frică. Potrivit aceloraşi surse, tânărul îşi recupeare permisul suspendat cu o zi înainte, fiind penalizat pentru viteză. Profilul de Facebook al şmecherului care a produs accidentul din Cenad arată că acesta se laudă cu banii câştigaţi în Anglia, pe reţeaua de socializare fiind postată o poză cu o grămadă de lire sterline întinse pe o canapea.

Mai mult decât atât, tânărul s-a filmat la volanul unui BMW, în înregistrare spunându-se la un moment dat că circulă cu „180 de kilometri pe oră prin localitate”. În alte imagini, şmecherul apare lăudându-se cu un BMW de culoare neagră cu numere de Anglia. Sofian Precup a fost prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă, iar magistraţii Judecătoriei Sânnicolau Mare l-au plasat în arest la domiciliu.

Dora, o elevă eminentă

Drama familiei Târziu a cărei fiică se zbate între viaţă şi moarte în urma accidentului de circulaţie stupid a mobilizat sute de oameni care se roagă pentru ca adolescenta să se facă bine, deşi starea ei este foarte gravă, aflându-se încă în comă de gradul IV. Pe Facebook a fost creat şi un grup „Să o ajutăm pe Dora Târziu încercând să schimbăm ceva în ţara asta”, prin intermediul căruia, bănăţenii sunt invitaţi să doneze sânge pentru Dora, care are grupa sanguină 0 negativ. Distrus de durere, tatăl Dorei, Lucian Târziu, nu încetează să se roage pentru ca fiica lui să se facă bine.

„Am primit foarte multe telefoane de la prieteni şi cunoştinţe. Dora este foarte grav, nu are stimuli. Este lovită la cap, la encefal”, a declarat tatăl Dorei Târziu pentru „Adevărul”. Lucian Târziu a declarat că nu ştie exact ce s-a întâmplat, ştiind doar că a fost lovită „de un om, nu vreau să păcătuiesc, care nu-i om”. „Nu are suflet. A lovit-o cu o viteză foarte mare. Din ce am înţeles de la poliţişti a avut peste 120 de kilometri pe oră. Impactul a fost atât de puternic că a descălţat-o şi i-a aruncat adidaşii la 10 metri”, a mai declarat tatăl Dorei.

Pasionată de agricultură

Referitor la decizia Judecătoriei Sânnicolau Mare de a-l lăsa pe vitezoman în arest la domiciliu, tatăl victimei a declarat că „după câte a făcut merita mai mult”. „Nu ar trebui să fie în libertate. Ne-a distrus familia…Ne-a omorât fetiţa…Nu e în regulă. Mai am un băiat şi pentru el vrem să ne menţinem, dar nu pot pentru că s-a rupt în mine totul”, a declarat Lucian Târziu. Potrivit acestuia, Dora vroia să urmeze Agronomia pentru a duce mai departe tradiţia familiei, care face agricultură de performanţă de peste 100 de ani.

Dora dorea să ducă mai departe ferma agricolă a familiei care face agricultură de performanţă din moşi strămoşi. În imagine, ferma stră-străbunicului Dorei, Ioan Târziu

Diana Sarafolean, cea mai bună prietenă a Dorei şi colegă a ei de bancă, a declarat că tânăra învăţa foarte bine la şcoală, fiind tot timpul premiantă, şefa clasei, preşedintele Consiliului de elevi şi o fată foarte prietenoasă, implicată în foarte multe activităţi. Diana Sarafolean a spus că fata cu care Dora era în seara accidentului este încă în stare de şoc, povestind că mergeau pe marginea drumului şi povesteau când Dora a fost luată pe capotă de şmecherul cu BMW, totul petrecându-se într-o fracţiune de secundă. „Eu am aflat de ce s-a întâmplat vineri dimineaţa. Am sunat-o, dar avea telefonul închis. Când am mers la şcoală toată lumea plângea. Ne-am strâns cu doamna dirigintă şi am mers la biserică”, a declarat Diana Sarafolean. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările