Primarul dat de gol pe Facebook de soţie după concediul la mare pe bani publici: „Am hotărât să returnez banii“

Primarul dat de gol pe Facebook de soţie după concediul la mare pe bani publici: „Am hotărât să returnez banii“

Liberalul Sorin Munteanu este la primul mandat de primar la Buziaş FOTO Facebook

Sorin Munteanu, primarul localităţii timişene Buziaş, a returnat la bugetul local banii cheltuiţi pe cursuri de perfecţionare, la mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sorin Munteanu a postat pe Facebook o chitanţă prin care a dorit să arate că a returnat aproape 6.000 de lei, bani pe care i-a folosit din bugetul local pentru a participa, teoretic, la cursuri de perfecţionare pentru funcţionari publici care au avut loc în luna iunie la Mamaia. Munteanu a explicat că deşi nu a folosit banii ilegal, a luat această hotărâre spre binele familiei sale. 
 
“În conformitate cu prevederile legii aleşilor locali, Art. 41. – Aleşii locali beneficiază de plata cursurilor de pregătire, formare şi perfecţionare profesională organizate de instituţii specializate, în decursul mandatului, conform hotărârii consiliului local sau judeţean, sume cuprinse şi aprobate în bugetul anual, drept pentru care, toţi funcţionarii publici din primărie au fost înscrişi, pe specializări, la aceste cursuri. Toate achiziţiile pentru cursuri, au fost făcute pe SEAP (serviciul electronic de achiziţii publice) total transparent şi ele fac obiectul controlului Curţii de Conturi! Cu toate acestea, am hotărât şi am considerat că e mai bine pentru familia mea, să returnez banii pe curs şi ei au fost încasaţi cu chitanţa nr. 175/11.09.2017”, a scris liberalul Sorin Munteanu.
 


Fost director al Staţiunii Buziaş, Sorin Munteanu este la primul mandat de primar, fiind în trecut consilier judeţean. Din postura de primar, Sorin Munteanu este la primul curs de perfecţionare la care merge. Edilul a declarat că la cursul susţinut în perioada 23 – 30 iunie la Mamaia au fost trei functionari din primărie. „Am fost eu, consilierul meu şi încă o persoană de la Urbanism”, a declarat Munteanu, pentru Adevărul. Primarul susţine că pentru familia sa a suportat costurile cazării. „S-a oferit facilitatea ca pentru persoanele însoţitoare să se facă plata separat”, a mai spus primarul care recunoaşte că e mai mult „o bonificaţie” pentru funcţionari.
 
Citiţi şi:
 
citeste totul despre: