Expoziţie cu lucrările părintelui siglelor Audi şi Bosh

Inedita expoziţie “Lucian Bernhard – Publicitate şi design la începutul secolulu XX” se va deschide mâine, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii.

Evenimentul a fost pus la cale de centzrul Cultural German şi Institutul German pentru Relaţii Externe, în colaborare cu Muzeul de Artă din Timişoara. Expoziţia va fi inaugurată de Hubert Riedle, curatorul german al evenimentului. Acesta va participa vineri, de la ora 11.00, la un workshop de design la Facultatea de Arte Plastice. Lucian Bernhard este considerat unul dintre cei mai importanţi designeri grafici din secolul trecut.

Logo-uri ca Bosch, Audi şi Pelikan păstrează încă designul lor original, conceput de el. Munca sa de pioneriat în domeniul designului publicitar influenţează şi astazi acest domeniu.

Carieră de excepţie

Lucian Bernhard s-a născut sub numele Emil Kahn, în 1883. Şi-a început activitatea de pictor, designer, arhitect şi profesor de arte frumoase la Berlin, pentru ca în anul 1923 să emigreze în SUA, unde a ramas pana la sfarsitul vieţii sale Primul său afiş a fost realizat pentru o fabric de chibrituri, apoi cariera lui fiind presărată de numeroase succese. În 1903, la 20 de ani, Bernhard avea deja propriul sau studio în centrul Berlinului, iar în 1922, devine primul profesor german de design graphic.  În 1923 este invitat să ţină prelegeri şi în Statele Unite ale Americii. Lucian Bernhard se stabileşte la New York, devenind interesat de decoraţiuni interioare şi pictură. Bernhard a murit in 1972

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: