Experţi din ţări dezvoltate şi specialişti de la Banca Modială şi Comisia Europeană caută soluţii cu primarii din vestul ţării pentru dezvoltarea smart a oraşelor

Experţi din ţări dezvoltate şi specialişti de la
Banca Modială şi Comisia Europeană caută soluţii cu primarii din vestul ţării
pentru dezvoltarea smart a oraşelor

FOTO eyeinthesky.ro

Ce facem să scăpăm de poluare, trafic greoi, clădiri vechi lăsate în paragină şi alte probleme cu care se confruntă oraşele din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Timişoara vor avea loc conferinţa Urban Talks, din 28 septembrie, unde se vor scăuta soluţii la aceste probleme primarii din Timişoara, Oradea şi Arad; specialişti de la Banca Mondială şi Comisia Europeană şi experţi internaţionali din Olanda, Suedia şi Finlanda.

Când vorbim despre viitorul oraşelor, ne gândim mereu la tehnologie, la oraşe „smart”. Dar credem că un oraş trebuie să fie mult mai mult decât bine tehnologizat. Trebuie să fie un oraş sustenabil, un oraş creativ, un oraş în care să îţ i doreş ti să locuieş ti. Cum construim aceste oraşe? Pentru asta am creat Urban Talks, din câte ş tim noi un proiect unic în Europa. Proiectul vine în contextul în care, până în 2050 mai bine de 68% din populaţia lumii va locui în oraşe. În plus, în toată Europa şi în special în România au avut loc proteste şi a crescut gradul de nemulţumire al cetăţenilor faţă de modul în care sunt guvernaţi. Însă au fost propuse puţine soluţii. De aceea, scopul proiectului este de a găsi soluţii comune, soluţii care implică administraţia locală, mediul de afaceri şi, cel mai important, cetăţenii. Totul pentru a avea un oraş care să crească smart şi sustenabil, având comunităţi locale active şi colaborative”, spune Graţian Mihăilescu, iniţiatorul proiectului şi fondator UrbanizeHub.

Programul conferinţei include: o masă rotundă cu primari din Timişoara, Oradea şi Arad; vorbitori de la Banca Mondială şi Comisia Europeană; experţi internaţionali din Olanda, Suedia şi Finlanda;  2 panel-uri pentru participanţi: lideri ai administraţiei publice şi mediul de business;

Discuţiile se vor purta pe trei direcţii: oraşe SMART, oraşe sustenabile şi oraşe creative. În plus, un alt element distinctiv al proiectului îl reprezintă lansarea unei provocări ce are ca scop găsirea unor soluţii pentru reamenajarea malului râului Bega şi redarea acestuia către cetăţeni.

Evenimentul este destinat tuturor celor care şi doresc să se implice în dezvoltarea oraşelor lor: membri ai administraţiei publice, lideri de business, membri ai unor organizaţii civice. Aceştia vor putea învăţa din studii de caz internaţionale, se vor putea conecta şi vor lucra împreună pentru a găsi soluţii la probleme cu care ne confruntăm cu toţii. Cei care vor să participe la proiect se pot înscrie pe site-ul evenimentului: http://urban-talks.com/. 50 % din banii încasaţi din vânzarea biletelor vor fi direcţionaţi către realizarea proiectului de pe malul râului Bega.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările