EXCLUSIV Unul dintre cei mai scumpi fotografi de nunţi din România pierde 84% din venituri pentru că refuză să mai lucreze sâmbăta, din motive religioase

EXCLUSIV Unul dintre cei mai scumpi fotografi de nunţi din România pierde 84% din venituri pentru că refuză să mai lucreze sâmbăta, din motive religioase

Sergio Malik percepe un tarif de minimum 1.700 de euro pentru un album de nuntă. Aici, fotografie de la o nuntă de pe insula grecească Santorini Foto bySergio.com

Plasat într-un top neoficial în primii 15 fotografi de nunţi din România şi cunoscut în ţară şi în străinătate, Sergio Malik, bySergio, cum îl ştiu fanii, refuză să mai facă poze la nunţi sâmbăta. Motivul este unul religios, iar cum majoritatea nunţilor sunt sâmbăta, fotograful, ale cărui tarife pornesc de la 1.700 de euro, susţine că asta înseamnă o pierdere de 84 la sută din venituri.

Cu poze de nuntă spectaculoase făcute la nunţi selecte din ţară şi din străinătate, Sergio şi Silvia Malik, care funcţionează sub brandul „bySergio”, au devenit cunoscuţi în toată ţara, dar şi în străinătate. Astfel, mirii cu bani au fost dispuşi să plătească mii de euro doar pentru a rămâne cu amintiri surprinse de bySergio. Astfel, Sergio şi Silvia (foto) au ajuns să fotografieze nunţi în Spania, Italia, Grecia, America, Cipru, Germania sau Jamaica.  

Cu un portofoliu de client select, fotograful arădean a avut tarife pe măsură, iar astăzi Sergio a ajuns să ceară un tarif de minimum 1.700 de euro pentru un album de nuntă. Iar tariful, care poate ajunge la 2.000 în funcţie de numărul de albume dorit, cuprinde doar pozele.

Recent, Sergio Malik şi-a surprins, însă, fanii anunţând că nu mai face poze la nunţi sâmbăta, hotărând ca, potrivit poruncii biblice: „Adu-ţi aminte de ziua de odihnă ca să o sfinţeşti”, să respecte această poruncă ţinând Sabatul. Sergio, care a împărtăşit până acum crezul baptist potrivit căruia ziua de odihnă se ţine duminica, susţine că a hotărât să respecte Sabatul, potrivit crezului pe care îl au evreii mesianici.
 

În justificarea deciziei sale fotograful arădean prezintă argumente din Biblia tradusă în mai multe limbi, inclusiv din originalul în limba ebraică. „Cuvântul Sabat este folosit în Biblie de peste 130 de ori, unde Dumnezeu porunceşte credincioşilor să păzească Sabatul, să ţină Sabatul, să sfinţească Sabatul, să nu lucreze în Sabat să facă adunări sfinte în ziua Sabatului, şi tot aşa…Cuvântul Duminica găsesc că e folosit în Biblie de ”zero” ori. Zero ??? Dap – zero!”, arată Sergio Malik pe siteul personal.

Fotograful susţine că justificarea „duminicarilor”, potrivit cărora Duminica este sfinţită pentru că este ziua dintâi a săptămânii când au avut loc mai multe evenimente fundamentale ale creştinismului, printre care Învierea Domnului şi Pogorârea Duhului Sfânt,  nu are fundament biblic. „Stai aşa Sergio, tu vrei să spui că miliarde de “creştini duminicari” greşesc? Nu eu! Dumnezeu zice asta”, se întreabă şi răspunde în acelaşi timp, by Sergio.

Fotograful mărturiseşte că decizia de a respecta Sabatul îl costă 84 la sută din venituri, majoritatea nunţilor fiind sâmbăta. „Nu a fost uşor, dar în viaţa oricărui om există o listă de priorităţi, unele mai importante altele mai puţin importante. În momentul în care Dumnezeu este o prioritate mai importantă decât banii, decizia este evidentă”, a declarat Sergio Malik pentru „Adevărul”.

Fotograful, care odată cu decizia de a ţine Sabatul a hotărât să nu mai mănânce nici carne de porc, a mai declarat că decizia îl afectează din punct de vedere al veniturilor dar crede că, aşa cum a mai avut şi până acum nunţi în celelalte zile ale săptămânii, va avea şi de acum încolo. „Cu cea mai mare plăcere oferim serviciile de fotografie: Duminică, Luni, Marţi, Miercuri, Joi sau Vineri  şi cu o plăcere şi Mai Mare după o săptămână de lucru ne vom odihni în Sabat”, şi-a anunţat fotograful fanii de pe site, care au reacţionat pozitiv la anunţul lui Sergio. Sergio Malik a mai adăugat că pentru nunţile de duminica, preţurile pentru serviciile foto pornesc de la 1.200 de euro. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: