EXCLUSIV „Tarzan” are o statuie în Timişoara de şase ani. Este ţinută departe de ochii lumii din lipsă de autorizaţie de la Primărie

EXCLUSIV „Tarzan” are o statuie în Timişoara de şase ani. Este ţinută departe de ochii lumii din lipsă de autorizaţie de la Primărie

"Tarzan" şi Florin Teodorescu FOTO Ştefan Both

Florin Teodorescu, patronul sălii de culturism şi fitness din Sala Olimpia, a comandat statuia lui Johnny Weissmüller, alias „Tarzan”, însă nu are autorizaţie de la Primărie să o mute în spaţiu public.

S-au scris mult despre faptul că actorul şi sportivul Johnny Weissmüller, cunoscut pentru rolul lui „Tarzan”, nu are o statuie în oraşul în care s-a născut. Au fost multe promisiune că se va face un bust undeva în zona centrală, ori în zona Freidorf, însă nu a mai apărut nimic. Ei bine, „Tarzan” are o statuie în Timişoara. Şi nu de ieri, ci de şase ani. 
 
A fost comandată de Florin Teodorescu, organizatorul celor mai importante concursuri de culturism din Timişoara. Acest o ţine însă în sală, pentru că nu are autorizaţie să o scoată în spaţiu public. 
 
În urmă cu şase ani, Teodorescu a realizat o fântână spectaculoasă, cu şase culturişti deţinători de titluri Mr.Olimpia, printre care şi Arnold Swarzenneger. După acelaşi model, dorea să amenajeze şi cealaltă fântână din faţa Sălii Olimpia, unde ar urma să stea şase mari sportivi timişoreni. Printre ei şi Johnny Weissmüller. 
 
Statuia lui Tarzan e gata de şase ani. Când eram copil, ieşeam şi eu pe stradă şi strigam: <Aaaaaiiiaiiia> sau spuneam <Eu Tarzan, tu Jane>, cum erau replicile din film. De atunci am o afinitate pentru Tarzan. Mi-am dorit să ajung să arăt ca el. Nu ştiu exact de ce nu au aprobat realizarea statuilor în cealaltă fântână. Am făcut demeresuri pentru cei şase sportivi timişoreni, cu Tarzan în mijloc. Este cel mai cunoscut sportiv din toate timpurile. Are cinci medalii de aur la olimpiadă. Toată lumea a auzit de Tarzan”, a declarat Florin Teodorescu.

 
Culturistul afirmă că toate statuile au fost făcute din banii lui, iar cei de la Primărie au suportat costuriele cu partea de amenajare a fântânii. La fel ar fi trebuit să stea lucrurile şi cu cea de a doua fântână...
 
“Timişoara nu are o statuie cu Tarzan, pentru că în acest oraş toţi cei care fac ceva sunt înlăturaţi. Aşa au făcut şi cu mine... Am făcut multe în domeniul culturismului, nu cred că trebuie să mă laud cu asta. Mă simţeam dator să mai fac totuşi ceva. Să mai las ceva în urmă. M-am inspirat din cele văzute într-o vizită în America. În parcul central din Los Angeles sunt sute de statui”, a mai spus Teodorescu.

 
Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş au făcut public planul de a organiza, la vară, a evenimentul "Tarzaniada", o acţiunea menită să îl cinstească pe renumitul sportiv şi actor Johnny Weissmüller, născut în cartierul Freidorf din Timişoara, în 1904. Florin Teodorescu este dispus să împrumute organizatorilor statuia lui “Tarzan”. 

 
„Nu am făcut statuile pentru mine, să le duc acasă. Vreau să le donez oraşului. O fac cu plăcere. Timişoara m-a consacrat ca sportiv. Simt că trebuie să dau ceva înapoi. Şi mâine le dau statuia. M-aş bucura să fie interesaţi. Eu sunt născut la Roman, în judeţul Neamţ. Acolo sunt trei statui cu Ştefan cel Mare. Cred că Tarzan merită să aibă trei-patru statui în Timişoara, pentru că prin Tarzan ne-am făcut imagine”, a mai spus Florin Teodorescu.

 
Johnny Weissmüller s-a născut în cartierul timişorean Freidorf, la 2 iunie 1904. Părinţii, Petrus şi Elisabeth Weissmüller, şvabi din Banat, au emigrat în Statele Unite ale Americii împreună cu fiul lor, pe atunci, în vârstă de şapte luni. Johnny Weissmüller, de cinci ori campion olimpic la înot.


Citiţi şi:
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările