EXCLUSIV Satul unde ţiganii trăiesc ca talibanii iar femeile sunt torturate şi degradate

EXCLUSIV Satul unde ţiganii trăiesc ca talibanii iar femeile sunt torturate şi degradate

Floarea Gheorghevici este printre puţinele femei care îşi trimit copilul la şcoală

Ţiganii din Bencecul de Jos, comuna Pişchia, locuiesc într-o colonie, în case de pământ care stau să pice. Familii cu câte şapte copii se înghesuie în camere cu două paturi în condiţii mizere, fără curent electric. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş (DGASPC) nu cunoaşte situaţia strigătoare la cer a copiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Majoritatea copiilor nu merg la şcoală şi trăiesc de pe o zi pe alta. La toate acestea se adaugă violenţa asupra femeilor care sunt supuse unor torturi greu de imaginat. Surse apropiate familiilor de ţigani spun chiar că femeile sunt legate de picioare şi slobozite în fântână să scoată apă, sunt puse jos şi lovite cu pumnii şi picioarele sau scoase afară din casă.Femeile bătute se feresc să vorbească despre asta. O singură femeie a avut curajul să depună plângere la poliţie. „Am fost jumătate pusă în ghips. Mă scotea afară pe mine şi pe copii. După ce am făcut plângere s-a liniştit pentru că ştie că dacă ne mai bate îi face dosar penal”, spune G.V., femeia bătută de concubin.

Nicio soluţie pentru ţigani


Primarul localităţii spune că ştie situaţia ţiganilor din cartier, dar că nu poate să facă mare lucru pentru că cei mai mulţi dintre ei nu au documente, nu vor să muncească şi au comportament antisocial. „Cunoaştem situaţia. Mulţi locuiesc acolo clandestin. O soluţie ar fi să găsim containere în care stau muncitorii în construcţii şi să-i cazăm acolo”, a declarat, pentru Adevărul de Seară Timişoara, primarul din Pişcia, Ioan Sas.

Citeste maine un reportaj eveniment despre satul in care tiganii traiesc ca talibanii, inDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: