EXCLUSIV Salarii de merit ilegale la Primăria Timişoara. Şefii cu "merite deosebite" dau banii înapoi

EXCLUSIV Salarii de merit ilegale la Primăria Timişoara. Şefii cu

Primaria Timisoara

Primăria Timişoara „fierbe” din nou. Mai mulţi funcţionari, în special şefi, care au primit salarii de merit, trebuie să dea banii înapoi. Surse importante din primărie au declarat că banii au început să fie deja retraşi din salarii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un control al Curţii de Conturi, la Primăria Timişoara a scos la iveală faptul că unii funcţionari au primit salarii de merit ilegale. Surse din primărie susţin că doar şefii şi subordonaţii cu pile ar fi primit astfel de drepturi băneşti. „De regulă salariile de merit se acordă de şefii ierarhici unui număr de angajaţi din subordine”, a explicat procedura şeful de sindicat, Tiberiu Negrei.

În urma controlului de la Primăria Timişoara, Curtea de Conturi a emis o decizie de imputare a banilor plătiţi ilegal. Juriştii Primăriei Timişoara nu au stat pe gânduri şi, conform tradiţiei, au atacat decizia Curţii de Conturi în instanţă. Procesul este pe rol, dar până la finalizarea lui, primarul Gheorghe Ciuhandu a emis un ordin prin care fiecare angajat care a primit banii, trebuie să îi returneze. „Ne judecăm în instanţă cu Curtea de Conturi, dar pentru că nu e suspendată decizia, trebuie daţi banii înapoi”, a spus secretarul Ioan Cojocari. Acesta a mărturisit că inclusiv el trebuie să returneze salariile de merit. Întrebat ce sumă i s-a imputat, secretarul a întrerupt discuţia brusc: „sunt în şedinţă şi nu mai pot vorbi”.

Liderul sindicatului din Primăria Timişoara, Tiberiu Negrei, susţine că membrii sindicatului încă nu i s-au adresat pentru a fi apăraţi. „Măsura domnului primar nu cred că este corectă şi legală. Este o contradicţie, din moment ce decizia Curţi de Conturi a fost atacată în instanţă”, a spus Tiberiu Negrei.

Suma plătită pentru salariile de merit şi persoanele care au beneficiat de bani este încă necunoscută, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, neputând fi contactat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările