EXCLUSIV S-a stopat eutanasierea câinilor de la Danyflor. Nemţii şi englezii sar în ajutorul patrupezilor din adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câine aflat în adăpostul de la Danyflor FOTO Ştefan Both
Câine aflat în adăpostul de la Danyflor FOTO Ştefan Both

Luni dimineaţa ar fi trebuit să înceapă procesul de eutanasriere a câinilor aflaţi în adăpostul societăţii Danyflor. În primă fază, urmau să moară 60 din cei 560 de căini aflaţi în adăpostul din Calea Şagului.

Conducerea Primăriei a avut o întâlnire cu Ionel Puşcaş, directorul societăţii Danyflor, iar împreună au decis să nu pună încă în aplicare încă deciziile de eutanasie, oferind deocamdată şanse mai mari adopţiilor şi adopţiilor virtuale.

Decizia vine după ce mai multe organizaţii din Germania şi Anglia au venit în ajutorul câinilor, făcând adopţii la distanţă. Trei sfert din câinii de la Danyflor se află deja în proprietatea germanilor şi englezilor, care plătesc între 35 şi 40 de euro, pentru adopţie la distanţă.

Zilele viitoare se vor face şi alte adopţii de acest fel, pentru salvarea unui număr cât mai mare de câini. 

Orice cetăţean român sau străin care doreşte să ajute câinii de la Danyflor are la dispoziţie cele două variante de adoptie: adopţie finală – când proprietarul duce câinele acasă, şi adopţie virtuală – când proprietarul plăteşte o taxă lunară şi ţine câinele în adăpost. Taxa lunară cuprinde deparazitare internă, vaccin polivalent şi intreţinerea câinelui timp de o lună de zile. Este cuprinsă între 35 şi 40 euro în funcţie de talia câinelui.


cu toate acestea, iubitorii de câini din Timişoara vor ieşi în stradă să protesteze faţă de decizia iniţială de a începe eutanasierea patrupezilor din adăpostul societăţii Danyflor. Astfel, miercuri, de la ora 20.00, va avea loc o plimbare civică în faţa Primăriei Timişoara.

Oamenii îşi strâng rândurile pe relelele de socializare şi susţin că nu au nevoie de autorizaţie pentru o plimbare în oraş cu animalele lor de companie.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite