EXCLUSIV Război în instanţă între Carpatair, Wizzair şi Aeroportul Timişoara. Comisia Europeană "arbitrează" cauza de milioane de euro

EXCLUSIV Război în instanţă între Carpatair, Wizzair şi Aeroportul Timişoara. Comisia Europeană

foto arhivă

Cele două companii aeronautice care operează zboruri de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia" din Timişoara au intrat într-un război pe supremaţie şi supravieţuire în vremuri de criză. Războiul a ajuns şi în instanţă, după ce Carpatair s-a considerat victima unei înţelegeri imorale, care îi aduce prejudicii de milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai veche companie care realizează curse naţionale şi internaţionale acuză Aeroportul Timişoara că a făcut un pact secret cu Wizzair, operatorul low-cost beneficiind de preţuri promoţionale care nu sunt normale în nicio economie de piaţă. Mai precis, conducerea aeroportului a decis să ofere o serie de reduceri la taxele percepute per pasager şi aeronavă.

Punctul culminant al scandalului îl reprezintă o anchetă a Comisiei Europene, care vrea să verifice dacă aeroportul nu a oferit ajutoare ilegale. „După toate reducerile oferite, Aeroportul Timişoara nu îşi acoperă costurile. Singura raţiune pentru introducerea acestor discount-uri este crearea unui avantaj de natură competitivă în favoarea Wizzair. Măsura crează un avantaj economic pe care Wizzair nu l-ar fi obţinut în condiţii normale de piaţă", a spus în instanţă Nicolae Petrov, directorul general al Carpatair.

Petrov spune că Aeroportul Timişoara a decis să ofere o reducere de 50 la sută la zborurile făcute cu avioane care au mai mult de 70 de locuri, însă concurenţa are mai multe avioane mari. O altă reducere vizează numărul total de pasageri care sunt transportaţi lunar, iar discountul ajunge de până la 73 la sută.

„Grilele de reduceri avantajează Wizzair. Discounturile sunt oferite la cerere şi în baza unor înţelegeri contractuale, ceea ce face ca aplicarea reducerilor să nu fie transparente", a mai spus Nicolae Petrov în actele depuse la Tribunalul Timiş. Atât Aeroportul Timişoara, cât şi Wizzair neagă orice înţelegere sau încălcare a legii.

Află cum "se răzbună" Aeroportul Timişoara pe cei de pe Carpatair şi ce taxe inedite trebuie să plătească pasagerii în noul număr al săptămânalului ADS Timişoara, care a apărut astăzi la toate chioşcurile de presă!

Citeşte şi blogul jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Epic fail de PR. Convorbire între un jurnalist şi o tufă de Manciuria aka "doamna Păstârnac de PR"

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările