EXCLUSIV Procurorul-şef care a parazitat o multinaţională voia să căpuşeze primăria şi vindea dosarul unui primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-procurorul Ciprian Zamfirescu a fost reţinut, la 8 septembrie 2010,  însă judecătorii instanţei supreme au decis cercetarea lui în libertate
Prim-procurorul Ciprian Zamfirescu a fost reţinut, la 8 septembrie 2010, însă judecătorii instanţei supreme au decis cercetarea lui în libertate

Prim-procurorul Ciprian Zamfirescu, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria oraşului Sânnicolau Mare, trimis în judecată de DNA, planifica să paraziteze şi primăria oraşului, tot prin intermediul firmei pe care a introdus-o la Zoppas Industries.

Metode de parazitare a companiilor multinaţionale confirmate de o anchetă DNA

Stenogramele discuţiilor dintre procurorul-şef Zamfirescu şi reprezentantul SC Securittech, firma de pază care îi plătea magistratului comisioane lunare de 1.000 de auro, scot la iveală faptul că Zamfirescu planifica să facă bani şi din contracte cu primăria.

Vroia muşamalizarea dosarului unui bătăuş

Dosarul în care a fost trimis în judecată Zamfirescu, după ce a fost prins în flarant cu banii asupra lui, a pornit de la un alt act de corupţie discutat chiar cu viceprimarul oraşului Sânnicolau Mare. Conform procurorului Claudia Roşu, de la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, în 13 mai 2010 Zamfirescu a fost vizitat de Manuel Farca, viceprimarul oraşului Sânnicolau Mare.

EXCLUSIV STENOGRAME Procurorul-şef care a parazitat o multinaţională italiană: „Clar preiau ceva de la Zoppas"

Rechizitoriul întocmit de procurorul Claudia Roşu indică faptul că vicerimarul Farca l-a vizitat pe Zamfirescu pentru a-i cere „sprijin" în muşamalizarea unui dosar penal. Dosarul pentru care intervenea viceprimarul îl viza pe şoferul acestuia, Tiberiu Tamaş, care era cercetat pentru că a bătut mai multe persoane.

DNA a aflat din întâmplare peste afacerea Zoppas

Procurorii DNA aflaseră de poveste din aprilie 2010, când s-a depus un denunţ împotriva lui Zamfirescu. Cercetând această poveste, după ce au pus sub ascultare telefoanele lui Zamfirescu şi i-au plasat microfoane în biroul de procuror-şef, anchetatorii DNA au aflat de afacerea Zoppas. Discuţiile înregistrate probau că Zamfirescu încasa comisioane de la firma Securittech pentru că a aranjat ca această societate să păzească multinaţionala Zoppas. Anchetatorii DNA au mai aflat că Zamfirescu vroia să aranjeze ca firma Securittech să preia şi serviciile de ridicare a gunoiului din Zoppas pentru a încasa alte comisioane. Discuţia în care se discuta acest aspect mai conţine o parte, în care prim-procurorul Ciprian Zamfirescu spune şi cum vrea să paraziteze primăria oraşului.


VOCEA BANATULUI: Mafioţi în robe

TRANSCRIERE Zamfirescu „Au ăştia de la primărie 35 de milioane"


Zamfirescu: Deci, ceva oricum preiau. Şi atuncea ori asta. Şi mai avem ăncă ceva aicea pe zonă, că vorba aia este. Va fi mult de lucru.

Trandafirescu: Îhî

Zamfirescu: Având în vedere că vor fi tot felul de ...

Trandafirescu: Am înţeles

Zamfirescu: Au ăştia de la primărie 35 de milioane de ....

Trandafirescu: Pf .... ne vedem săptămâna viitoare ? Cu ...

Zamfirescu: Păi, nu mergem acolo ?


Prins în flagrant, cu banii în sertar

Imediat după acest dialog Trandafirescu a ieşit din biroul prim-procurorului Ciprian Zamfirescu. Înainte de a pleca, reprezentantul firmei de pază i-a lăsat lui Zamfirescu comisionul lunar de 1.000 de euro. Exact la ora 13.26, în 8 septembrie 2010, în scenă au intrat anchetatorii DNA. „Organele de urmărire penală au pătruns în incinta biroului utilizat de inculpat unde acesta a fost întrebat despre sumele de bani pe care le deţine", se arată în rechizitoriu. În sertarul de la biroul lui Zamfirescu s-au găsit 1.000 de euro în patru bancnote de 100 de euro şi 12 bancnote de 50 de euro.

Conducerea Zoppas despre cazul procurorului arestat: „Nu avem nevoie să ne spună cineva cu ce furnizori să lucrăm"

Murdar" cu praf fluorescent

Când au aprins lămpile cu lumină UV anchetatorii au constatat că pe mâinile prim-procurorului Zamfirescu şi în zona buzunarelor de la spatele pantalonilor magistratului sunt urme de praf fluorescent. Praful provenea de pe banii marcaţi de anchetatori. Fiecare bancnotă avea scris pe ea „trafic". Percheziţia a mai descoperit în biroul lui Zamfirescu o serie de acte ale unor cauze judiciare care o priveau pe Carmen Rusmir şi pe soţul acesteia Ilie Florin Rusmir.       

Procuror-şef arestat pentru intervenţii la o multinaţională italiană, prins în flagrant cu şpaga în sertar

Primarul care vroia să scape basma curată

Faptul că a fost trimis în judecată pentru afacerea Zoppas nu l-a scutit pe Zamfirescu de efectele penale ale discuţiilor cu viceprimarul oraşului, pentru muşamalizarea cazului şoferului bătăuş. Magistratul este cercetat acum şi pentru luare de mită după ce procurorii au aflat cum negocia acesta soluţii. Procurorul ce caz susţine că sunt informaţii că Zamfirescu ar mi fi cerut 700 de euro pentru a muşamaliza un alt dosar în care era cercetat primarul comunei Teremia Mare, Cosmin Sântean.

Prim-procurorul care s-a implicat în afacerile multinaţionalei Zoppas a fost arestat preventiv la Bucureşti

Primarul i-a spus denunţătorului că este cercetat într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare", se arată în rechizitoriu. „Ulterior, la 8 aprilie 2010, debunţătorul s-ar fi întâlnit într-un restaurant cu prim-procurorul Zamfirescu căruia i-a expus situaţia primarului, iar la final magistratul i-ar fi pretins suma de 700 de euro pentru soluţionarea favorabilă a cauzei penale", se mai arată în rechizitoriu.


Citeşte şi:

STENOGRAME Prim-procurorul de la Sânnicolau îşi întreţinea amanta din şpăgi

Fostul prim-procuror al Parchetului Sânnicolau Mare a fost trimis în judecată

Conducerea Zoppas despre cazul procurorului arestat: „Nu avem nevoie să ne spună cineva cu ce furnizori să lucrăm"

EXCLUSIV Familia prim-procurorului reţinut de DNA a câştigat şi 20.000 de lei lunar

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite