EXCLUSIV Poliţistul care lua şpagă în numele judecătorilor: „3.000 de euro, 20 de litri de ţuică de pere şi 15 kile de salam"

Poliţistul arădean Virgil Crişan, arestat pentru trafic de influenţă, a luat şpagi de mii de euro în numele unor judecători de la Curtea de Apel Timişoara. Ofiţerul a primit banii în schimbul promisiunii că scoate de după gratii un bărbat arestat pentru trafic de influenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Subcomisarul Virgil Crişan, de la Postul de Poliţie Pecica, a solicitat aproape 4.000 de euro. Reporterii Adevărul de Seară Timişoara au reuşit să obţină în exclusivitate stenogramele convorbirilor telefonice dintre poliţist şi victimele sale. Ofiţerul a fost înregistrat de poliţiştii anticorupţie în timp ce discuta la telefon cu familia lui Pop Petru Eugen, arestat pentru trafic de influenţă. Poliţistul a susţinut că este prieten cu toţi procurorii din Arad şi a cerut mită în numele unor judecători de la Curtea de Apel Timişoara, pe lângă care urma să intervină pentru a obţine eliberarea amicului său de după gratii.

Crişan Virgil: Păi aia mi-a zis că a vorbit cu un judecător pentru...o zis că atâta-i... aşa pretenţii are el, că trei mii de euro şi 20 de litri de ţuică, dar să fie de pere şi nu mai ştiu, zece sau cinşpe kile de salam de Nădlac. Io le-am zis că salamu de Nădlac se face toamna, dar ei nu şi nu...

Soţia arestatului: Pentru judecători? La Timişoara?

Crişan Virgil: Da, zicea că nu ai cu cine să stai de vorbă aici, la Arad şi asta numa din cauză la gunoiu' ăla care-i prim-procuror aci, pentru că ăştia, la care îi dosarul, procurorul ăsta ar fi vrut să o lase mai moale, să meargă numai cu 20 de zile de arestare şi după aia o intervenit ăsta, primul procuror... ş-acuma ştie şi el care e treaba

Într-o primă fază, la începutul lui august, poliţistul a luat o şpagă de 1.000 de euro ca să obţină eliberarea arestatului de la judecătorii Tribunalului Arad. Ulterior el le-a spus „clienţilor" că 1.000 de euro nu a fost de ajuns şi că are nevoie de 3.000 ca să obţină arestarea amicului său de la magistraţii Curţii de Apel Timişoara, care urmau să judece recursul la arestare. Poliţistul Virgil Crişan a fost şi el arestat în 25 august, este judecat acum pentru trafic de influenţă de judecătorii Curţii de Apel Timişoara, în numele cărora a cerut şpaga.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările