EXCLUSIV „Patronul“ unei reţele de copii puşi să fure în Franţa, prins la Timişoara. Mărturia unuia dintre copiii exploataţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou caz „Ţăndărei”, anchetat de procurorii din Franţa FOTO Arhivă
Un nou caz „Ţăndărei”, anchetat de procurorii din Franţa FOTO Arhivă

Un bărbat de 35 de ani din Ţăndărei, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare de autorităţile din Franţa, a fost arestat duminică, 17 mai, la Timişoara. Bărbatul este acuzat de fapte extrem de grave în Franţa şi a fost prins când încerca să iasă din România cu valul de români care a plecat la muncă în străinătate.

Printre miile de români care au plecat week-end-ul trecut la muncă din străinătate şi s-au înghesuit în Vama Nădlac s-a infiltrat şi Mihai Florian, un tânăr de 35 de ani din Ţăndărei, pe numele căruia autorităţile din Franţa au emis un mandat european de arestare. După ce au sesizat că pe numele lui Mihai Florian autorităţile din Franţa au emis un mandat de arestare, poliţiştii de frontieră de la Nădlac l-au predat poliţiştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale care l-au dus, la rândul lor, pe tânărul din Ţăndărei în faţa unui procuror pentru realizarea formalităţilor necesare arestării în vederea predării către autorităţile din Franţa.

Din mandatul european de arestare emis pe nunele lui Mihai Florian reiese că acesta este acuzat în Franţa de participarea la un grup criminal organizat, traficul de persoane, spălarea produselor infracţiunii şi furt organizat sau armat. Potrivit procurorilor francezi, gruparea din Ţăndărei acţionează în Franţa încă din anul 2015. Ancheta a fost declanşată în iunie 2018, după ce „a fost semnalată o creştere a infracţiunilor de furt comise de minori de naţionalitate română pe raza oraşului Paris, precum şi existenţa unui clan format din mai mule familii române, în care părinţii îşi constrâng copiii să comită infracţiuni de furt”.

Ancheta procurorilor francezi  a scos la iveală că într-o singură zi au fost comise, de către 23 de minori, 103 furturi comise. „Totodată, 11 minori au fost audiaţi, iar unii dintre aceştia au denunţat exploatarea la care au fost supuşi. Astfel, unul dintre minori a confirmat că furturile zilnice aveau loc la solicitarea persoanei solicitate Mihai Florian, căruia îi parveneau şi jumătate din câştigurile obţinute de pe urma furturilor. De asemenea, victima a declarat că în acelaşi mod a fost exploatat şi fratele său”, se arată în mandatul european de arestare emis pe numele bărbatului din Ţăndărei.

În faţa judecătorului din Timişoara, Mihai Florian a declarat că este de acord să fie predate aurotităţilor din Franţa, iar Curtea de Apel Timişoara a dispus arestarea lui Mihai Florian în vederea predării către autorităţile din Franţa pentru continuarea anchetei.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite